Presentatie nieuwe fase Oostindie in Leek tijdens nieuwbouwbeurs

LEEK -  Op de nieuwbouwbeurs van de gemeente Leek op zaterdag 7 april worden de projecten in Fase 2A van nieuwbouwwijk Oostindie - De Hoven in Leek gepresenteerd.

De nieuwbouwbeurs wordt gehouden tijdens de NVM open huizen dag. Van 11.00 tot 14.00 uur kunnen belangstellenden in het gemeentehuis alle nieuwbouwplannen in Leek, Tolbert en Zevenhuizen bekijken. Van woningen voor starters tot exclusieve bouwkavels. De toegang is gratis.

De Hoven

De Hoven is zeer ruim van opzet en alle kavels, van rijwoningen tot vrijstaande woningen, hebben een extra grote tuin. Het gebied krijgt een natuurlijke uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. Op een prominente plek in De Hoven komt een Havezathe. Om de verwevenheid met het naastgelegen landgoed Terheijl te benadrukken worden meerdere landschappelijke en recreatieve verbindingen daarmee aangelegd.

De Hoven Fase 2A

De Hoven wordt gefaseerd gerealiseerd. In totaal komen er ruim 300 woningen. In Fase 1 van De Hoven zijn de eerste woningen nu in aanbouw. Eind 2018 kan de woningbouw in Fase 2A starten. In deze fase komen koopwoningen in diverse woningtypes en prijssegmenten en 12 sociale huurwoningen. Al het nieuwe woningaanbod wordt op de nieuwbouwbeurs gepresenteerd

Aardgasvrij

In Oostindie – De Hoven wordt vanaf Fase 2A geen aardgas meer aangelegd. De woningen worden individueel voorzien van een warmtevoorziening, bijvoorbeeld een bodem- of luchtwarmtepomp. Op de nieuwbouwbeurs is daarover ook meer informatie te krijgen. www.woneninleek.nl