Kunstenaars willen leren van Sam Drukker

RODEN - De tweede editie van het festival ‘Wat ’N Kunst’ trekt belangstelling vanuit het hele land. Er is zelfs zoveel animo voor het kunstfestival, dat er al een extra masterclass moet worden georganiseerd. Zo willen kunstenaars uit het hele land maar wat graag leren van Sam Drukker.

Ook voor de andere activiteiten, waaronder muziekoptredens en de kunstmarkt, is veel animo. Vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september staat de gemeente Noordenveld volledig in het teken van kunst, muziek en gezelligheid. Op het programma staan masterclasses van top-kunstenaars met onder andere Sam Drukker, Jon Gardella, Jan van Loon en Aldrik Salverda, muzikale optredens van onder andere Iris Kroes, Oes en the Gents, een grote Kunstmarkt, een walking dinner en een bijzondere avond met onder andere het Kunstenaarsbal. De stichting Kunstmomenten Noorden, Kunstencentrum K38 en de Culturele Kring Roden hadden niet verwacht dat direct na bekendmaking van de masterclasses er zoveel belangstelling zou zijn uit geheel Nederland. De masterclass van Sam Drukker was direct volgeboekt en er ontstond een wachtlijst, mocht er een plekje vrijkomen, dan wil men graag alsnog meedoen. Ook voor de masterclasses van de bekende Amerikaanse beeldend kunstenaar Jon Gardella en de masterclass die gegeven wordt op pontons in het Leekstermeer door Jan van Loon staan kunstenaars in de rij.

Extra masterclass

De organisatie heeft, vanwege de grote wachtlijst voor de masterclass van Sam Drukker, besloten om op vrijdag 31 augustus een extra masterclass te organiseren. In deze Masterclass wordt het menselijk lichaam geschilderd met een ‘krijtje’. Niet de gebruikelijke contouren worden gevolgd, maar de ‘vormen van tonale eenheid’. Aan kennis van anatomie heb je dus niets. In feite wordt deze masterclass een gevecht tegen die hersenpan die maar steeds een ‘arm’ of een ‘oog’ wil duiden. Sam Drukker neemt de deelnemers mee in een inleiding stap voor stap mee in dit ‘kijken zonder vooroordelen’. Door deze masterclass twee keer te programmeren wil de organisatie zoveel mogelijk amateur- en professionele kunstenaars in de gelegenheid stellen om aan de masterclass mee te doen. Opgave voor deelname kan via de website watnkunst.nl. Voor meer informatie over het driedaagse kunstfestival zie www.watnkunst.nl.