Scheepstra Kabinet zet schepper in de kijker

RODEN - Dit jaar staat Hindericus Scheepstra in de schijnwerpers in het Scheepstra Kabinet. Woensdag 28 maart gaat de documentaire “Hindericus Scheepstra schepper van Ot en Sien”, feestelijk in première.

De rode loper zal worden uitgelegd om 19:30 uur bij de Winsinghhof zodat de documentaire op het grote doek is te bewonderen. De juf en 12 schoolkinderen zijn de hoofdrolspelers en zullen natuurlijk aanwezig zijn. Al deze kinderen komen uit Roden. Het zijn Jasmijn de Boer, Stijn Brink, Wout Brink, Tim Bruinsma, Marit Bus, Tessa Bus, Rianka Hoepman, Senna Hut, Laurent Keasberry, Melle Stenvert, Lara Vorenkamp en Nienke Vorenkamp. De juf is Saskia Venekamp. Daarnaast zullen de vragensteller Peter Vegter en de verteller en Hindericus Scheepstra-kenner Jan A. Niemeijer aanwezig zijn. En natuurlijk zullen de makers Douwe Buiter, Wobbe Gorter en Kees Zwart niet ontbreken. Tevens wordt op 28 maart de nieuwe tentoonstelling in het kabinet geopend. Veel documenten en foto’s over het leven van Hindericus Scheepstra worden getoond.

Foto-expositie

In de Inloop is een foto-expositie over Roden uit de tijd van Hindericus Scheepstra te bewonderen. De werkgroep van de Historische Vereniging Roon heeft hiervoor prachtige foto's uit het archief ter beschikking gesteld. Aangezien 2018 uitgeroepen is tot het Peter van der Velde-jaar, zijn er ook 2 vitrines in het Kabinet ingericht over deze Drentse dichter en schrijver. Dit is tot stand gekomen met de Bibliotheek Roden en de zoon Willem van der Velde. Vanaf april is onze expositie voor het grote publiek geopend en zal de documentaire in het Scheepstra Kabinet te bewonderen zijn. De openingstijden zijn van vrijdag tot en met zondag van 13:30 tot 16:30 uur. Op deze dagen zijn er gastvrouwen/heren aanwezig. De foto-expositie in de Inloop is dagelijks te bewonderen tijdens de openingsuren van Trefpunt Scheepstra en in de weekenden van 13.30 uur tot 16.30 uur. Voor groepen vanaf 6 personen zijn we op afspraak het hele jaar geopend (voor uitzonderingen zie www.scheepstrakabinet.nl).