Goede ‘generale’ KTP Nieuw-Roden voor bekerfinale

NIEUW-RODEN - KTP Nieuw Roden had weinig moeite met Reiger Boys uit Heerhugowaard. In Sportcentrum Leek won de koploper in de eredivisie met 4-0.

Inmiddels is het vizier volledig gericht op de KNVB-bekerfinale tegen nummer twee Pernis. De eindstrijd vindt op Goede Vrijdag (30 maart) plaats in het Topsportcentrum in Almere. De aftrap is om 19.00 uur. Het als achtste geklasseerde Reiger Boys had weinig in te brengen, hoewel de thuisclub lang niet op volle sterkte aantrad. Renée Huizinga (vakantie) en Amber Bandringa (werk) ontbraken. Hetzelfde gold voor coach Andy de Jong. De Nuismer werd deze week voor de tweede keer vader. Assistent en teammanager Wiebe Kooiker zag Amber van der Dong uit het tweede team prima invallen. Onlangs scoorde ze in de noordelijke bekerfinale tegen Drachtster Boys 2 zelfs vier keer!

Sterke defensie

Femke Mulder brak de ban: 1-0. Nog voor de pauze had ook Grytsje van den Berg succes (2-0). Na rust kon de aanvoerster nogmaals juichen: 3- 0. Larissa Nijland bepaalde de eindstand op 4-0. Zoals vrijwel wekelijks gaf de sterke Noord-Drentse defensie amper kansen weg. Tegen Pernis zal het vermoedelijk niet anders zijn. Omdat het tactisch sterke Nieuw-Roden bijna altijd doel treft, is de kans op de eerste echte hoofdprijs in de clubhistorie reëel. Na het afsluitende competitieduel tegen Team Alkmaar/Sportstars (uit op 6 april) wacht in de halve finale van de play-offs om de landstitel waarschijnlijk rivaal Drachtster Boys. Vermoedelijk betwisten Pernis en FC Gelre (Wehl) de andere halve finale.