Lammetjes knuffelen op streekproductenmarkt

LEEK - De Streekproductenmarkt Nienoord wordt zaterdag 7 april gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen tien uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags is de markt gratis te bezoeken.

„Op de markt zijn lammetjes aanwezig en wat is het nu mooier om uw kinderen samen met de lammetjes op de foto te zetten, waarna u later de foto's kunt bekijken op onze website”, aldus de organisatie.

Ook worden er pompoenpitten uitgedeeld. Men kan proberen de grootste pompoen te kweken. Tijdens de markt van september ontvangt de winnaar zijn of haar prijs voor de grootste pompoen van het Westerkwartier. „Deze wedstrijd organiseren we samen met Anja's Pompoenenboerderij te Zevenhuizen. Zaterdag dus de pompoenpitten, en dan heeft u tot september de tijd om de pompoen te kweken tot een joekel.”

De markt staat vol met bekende kramen en streekproducten. En ook zijn er diverse nieuwe artikelen verkrijgbaar, zoals sleedoornjam bij de marktkraam van Natuurlijk Afke en Imker Kapma heeft Koninginnengelei capsules, een nieuw gezondheidsproduct. En dan nog Marta's Kitchen. Zij staat voor het eerst op de markt met haar heerlijke tappenades.

Kees en Cobie Hoiting zorgen voor extra sfeer op de markt door samen op hun accordeon leuke liedjes te spelen.