Cursus 'Vier seizoen-bodes' van IVN-Norg

NORG - Op 14 april, 23 juni 2018 en i ieder geval 19 januari 2019 houdt IVN-Norg een cursus over de ‘Vier seizoenen bodes’.

Waaraan zie je in de natuur dat het nieuwe seizoen zich aankondigt? Het is een interactieve cursus, de deelnemers gaan - na een korte introductie - lekker naar buiten om de ‘bodes’ te ervaren. De eerste cursus ‘de lente’ start op 14 april om 9:30 uur bij Theehuis De Bosrand. Voor thee en koffie wordt gezorgd. Cursusleider is Guido Lek. De tweede cursus ‘de zomer’ start op 23 juni om 04:00 uur in de ochtend. Je bent er bij als de natuur ontwaakt! Welke vogel hoor je? Wie is het er eerste wakker? Er is een ontbijt ergens in de natuur. Hierna volgt een excursie door het beekdal van het Oostervoortsche Diep. Voor koffie, thee, het ontbijt en de lunch wordt verzorgd. Cursusleider is Tjalke Stoelwinder.

Herfst

De derde cursus ‘de herfst’ heeft de bodes van het terugtrekken en van het en afsterven van de natuur centraal. Ook het voorbereiden op de winter van diverse dieren worden getoond. Maar ook de mens heeft zo zijn voorbereiding nodig om de winter door te komen. De vierde cursus “de winter” start 19 januari 2019 om 14:00 uur bij Theehuis De Bosrand. De natuur lijkt in winterslaap maar niets is minder waar. Cursusleider is Aaldrik Pot. Kosten: leden: 10 euro per cursus of 20 euro voor de vier cursussen. Niet-leden: 20,00 euro per cursus of 60,00 euro voor de vier cursussen. Opgave: via de website https://www.ivn.nl/afdeling/norg