Van Peize naar Pizzaland: allergisch

ARCEVIA - Het werd maart, en de zomer is aanstaande. Omdat we nu nog de tijd hebben hadden we bedacht dat we maar een weekend naar Rome wilden. Per slot van rekening is dat hier niet zo ver vandaan. Wij wonen aan de Adriatische zee kant van Italië, en daarom leek het ons een leuk idee om deze reis per trein te gaan maken. Na wat zoekwerk hebben we treinkaartjes besteld via internet. Op 19 maart zouden we gaan reizen.

Alleen toen kwamen er weersvoorspellingen waarin het woord sneeuw voorkwam. Ondertussen waren we een beetje allergisch geworden voor deze vorm van neerslag gezien onze belevenissen in februari. De ene dag zou er wel, en de volgende dag weer geen sneeuw komen. Zeer verwarrend dus. Uiteindelijk hebben we besloten toch maar te gaan. Per slot van rekening konden we in tweeënhalf uur terug zijn. De reis was bijzonder mooi. Je gaat met de trein dus dwars door Italië en dus ook door de Apenijnen. Aangekomen op het hoofdstation in Rome, Termini, was het 5 minuten lopen naar ons hotelletje waar we ooit al eerder waren geweest. Dachten we. Het was wel in hetzelfde gebouw, maar in dat gebouw zaten wel 4 hotels. Elke twee verdiepingen was een hotel. Die van ons was matig, goedkoop maar te doen. Elk moment dat we internet hadden hebben we de weersvoorspellingen gecheckt. Het bleef vaag.

Pink Floyd

De eerste middag dat we er waren hebben we gelijk een hele mooie tentoonstelling bezocht over Pink Floyd. Eén van onze favoriete bands. We vielen dus met de neus in de boter. Voor de rest hebben we de paraplu heel veel moeten gebruiken, want ook in Rome kan het regenen. Wat we de vorige keer niet hadden gedaan stond nu wel in de planning. Het Vaticaan en de Sixtijnse kapel bezoeken. Daar aangekomen stond er een rij wachtenden (in de regen!!), en zou het een twee uur duren voordat we naar binnen zouden kunnen. Wederom niet gedaan. Verder wel leuke dingen kunnen bekijken. Maar thuis viel er dus wel sneeuw. De derde dag toch maar de trein weer gepakt en eerder terug gegaan. En jawel, op onze Safaritent lag een laag sneeuw van 13 cm die nat en zwaar was. Gelijk alles er af gehaald, maar het kwaad was al geschied. Een aantal buizen is door het gewicht verbogen en daardoor sluiten de ritsen aan de voorkant niet meer goed. Dit is nu het eerstvolgende wat gefixt moet worden. Ondertussen heeft Lammert in ons toiletgebouw de twee oude wastafels vervangen door een mooi werkblad met 2 RVS spoelbakjes. Ook nieuwe kranen zijn gemonteerd. Bij het weer aansluiten van het water bleken een aantal schroeven water te produceren. Bij montage doorboord dus. Na het nodige hak- en breekwerk is ook dit weer gerepareerd. Het is nu ondertussen wel goed weer, en we zijn weer druk bezig met de voorbereiding van seizoen twee. U hoort weer van ons begin mei. Ciao, Alie Akker en Lammert Kosters www.campingsensazione.com