Nieuw-Roden in kwart finale beker na winst op ACV

NIEUW-RODEN - Nieuw-Roden VR1 heeft gewonnen van ACV VR1 na penalty's en staat daarmee in de kwart finale voor de KNVB-beker.

Met gepaste trots werd de eerder gewonnen KNVB-beker gevierd. Toch mocht het team, waarin bijna alle speelsters van KTP Nieuw-Roden spelen, aantreden tegen de koploper in de eerste klasse het uit Assen afkomstige ACV VR1. Het betrof wederom een wedstrijd voor de KNVB beker, maar dit keer een kwart finale op het veld. Ondanks dat ACV VR1 een klasse hoger speelt, zou het een lastige middag krijgen. Het spelbeeld was volgens verwachting, een op kracht voetballend ACV en vlot combinerend Nieuw-Roden dat de speelsters van ACV vele meters laat lopen. De eerste kans was voor Grytsje van den Berg, haar schot ging echter diagonaal voorlangs. In de tegenaanval van ACV ging het mis, ACV reageerde snel op een misverstand in de verdediging en schoot de bal over de keepster Anique Hoogeveen heen in het net: 0-1. Nieuw-Roden schroefde het tempo op en ACV moest gewoon terug. In een serie van drie corners waren er kansen voor Nikki Bosman, Amber Bandringa en Grytsje. De ene aanval na de andere aanval golfde op het doel van ACV af, maar zonder resultaat.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg al in de eerste minuut Amber Bandringa een schietkans. Het schot werd overduidelijk met een handsbal door een verdedigster van ACV gekeerd. De scheidsrechter zag het echter niet. Na zes minuten in de tweede helft liep - na goed doorzetten van Nikki - de voorzet nauwkeurig door Femke Mulder in de verre bovenhoek gekopt 1-1. In de twintigste minuut een misverstand in de verdediging van Nieuw-Roden, een speelster van ACV kreeg zomaar vlak voor het doel de bal voor voeten. Het te harde schot gaat echter ruim over. Toen de scheidsrechter dan zo'n acht minuten voor het einde van reguliere speeltijd affluit stond het 1-1. Dus net zoals ongeveer een anderhalf jaar geleden tijd voor penalty's. Amber Bandringa zag haar inzet knap gestopt, Femke Mulder, Nikki, Amber van der Donk, Renee Huizinga en ACV miste ook eentje. Larissa Nijland scoorde de 5-4, Grytsje van den Berg de 6-5. Sanne Bijlstra scoorde de 7-6, waarna een speelster van ACV over het doel van Anique Hoogeveen heen schoot. Het was weer feest... (foto's Anne Takens.)