Co Stompé steelt de show in Langelo

LANGELO - Co Stompé was vrijdag te gast bij Café Langelo in Langelo. De Nederlandse darter, die in 2000 de halve finales van de Embassy bereikte, gaf na afloop van een koppeltoernooi een dartsdemo aan de deelnemers.

Om half acht gingen de 18 koppels van start aan het koppeltoernooi, dat georganiseerd werd door dartfanaat Wilfred Ipema en dartbanenverzorger Bert Medema. Laatstgenoemde organiseert al jaren darttoernooien en is inmiddels ook in contact gekomen met bekende darters uit binnen- en buitenland. Co Stompé was de speciale gast van de avond en speelde verschillende legs tegen deelnemers en publiek. Zij konden op hun beurt een pijltje gooien tegen “De Matchstick”. Dit leverde hilarische momenten op. Wilco Drenth was Stompé zelfs de baas na een knappe uitgooi. De Nederlandse darter moest even op gang komen, maar gooide in de vijfde leg tegen Jasper Boer zijn eerste 180’er van de avond.

Caller

De scores werden omgeroepen door Marco Meijer. De Nederlandse caller is actief bij de BDO en maakte in 2012 zijn debuut op Lakeside. In eerste instantie zal ook Tony West een dartsdemo geven. De Engelsman kwam nog wel aan in Langelo maar moest op het laatste moment afzeggen vanwege griep. Het koppeltoernooi werd overigens gewonnen door Jeroen van Doorn en Arnold Gooijert. Zij versloegen in de finale Wilco Drenth en Peter Rusch. Paasmaandag was de eerste editie van het neutje schieten in Café Langelo. Het werd een gezellige middag en onder het genot van een glaasje bier voor de heren en een heerlijk glaasje tokkelroom met slagroom voor de dames werd fanatiek gestreden om de wisselbeker. Die dit keer naar de caféhoudster zelf ging: Alieneke Spijkstra. Tweede werd Albertje Weites en derde Cora Poelman. Volgend jaar tweede paasdag is de volgende editie van het neutje schieten in Langelo.