Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau Groningen Drenthe

GRONINGEN/DRENTHE - Wilko Mol is vanaf 1 september de nieuwe directeur van het OV-bureau Groningen Drenthe.

Mol was als mededirecteur van het adviesbureau inno-V onder meer betrokken bij de invoering van elektrische bussen op Schiermonnikoog, Schiphol en Brussel Airport en de concessieverlening in Brabant, Limburg, Noord-Holland en de treindiensten in Groningen en Friesland.

Wilko Mol volgt Erwin Stoker op die de functie waarnam sinds het vertrek van Jan van Selm in februari.

Voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Fleur Gräper- van Koolwijk: “We zijn er van overtuigd dat Wilko iemand is die de rol van het openbaar vervoer in de mobiliteit in Groningen en Drenthe nog verder kan uitbouwen. De opdracht van Wilko is het product voor de klant aantrekkelijker te maken, de ingezette verduurzaming verder te brengen en dit uit te dragen, ook binnen de nieuwe concessie die vanaf december 2019 ingaat.”

Mol start kort voor het moment dat er definitief een vervoerder gekozen wordt voor de nieuwe OV-concessie (met een looptijd van december 2019 tot december 2029).

Ook staan de werkzaamheden voor de Ring Zuid en de Spoorzone in Groningen op het punt voluit te beginnen. Mol: “Ik kijk er naar uit om in deze uitdagende fase het succes van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe verder uit te bouwen in nauwe samenwerking met andere organisaties en vervoermodaliteiten. Door het openbaar vervoer optimaal te verbinden met de auto en de fiets zal de bereikbaarheid en vitaliteit van Groningen en Drenthe verder vergroten. De beleving van de klant staat daarbij centraal. Het is buitengewoon uitdagend om dat in Drenthe en Groningen te mogen doen”.