Jeugd heeft de toekomst bij MHC Roden

RODEN - Nu het jaar 2018 ondertussen alweer richting het scharnierpunt gaat, is er bij MHC Roden inmiddels al heel wat werk verzet.

Er staat er de komende maanden ook nog flink wat werk in de steigers, voordat de hockeyclub in juni haar 50-jarig jubileum ziet. Voorzitter Sander Renkema is ondertussen ruim anderhalf jaar voorzitter en vertelt dat MHC de toekomstig rooskleurig inziet. "Er is gelukkig weer rust binnen de vereniging en dat moet natuurlijk ook. Bestuurlijk draait het, maar er kan zeker nog hulp bij. We zoeken onder andere nog een secretaris." "Er zijn gelukkig veel leden die zich zeer actief inzetten voor de club. Onlangs hebben bijna negentig leden zich op fantastische wijze ingezet voor de vereniging tijdens de actie NLdoet. Het clubhuis en het complex is flink schoongemaakt en onder handen genomen, waarmee alles er tegenwoordig weer piekfijn uitziet. We gaan de komende periode ook de wc's opknappen, zodat ook de toiletten er weer netjes uit zien."

Kunstgras

Wat het complex betreft valt er nieuws te melden. Over enkele maanden wil MHC Roden graag starten met het vervangen van één van de kunstgrasvelden en daar zien ze binnen MHC reikhalzend naar uit. "We zijn hier al behoorlijk lang mee bezig en zitten nu inderdaad in de voorbereidende fase. We hebben al diverse offertes opgevraagd, want als je tot zo’n grote investering overgaat, moet je natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Het zou mooi zijn als we tot de uitvoering over kunnen gaan als het huidige seizoen voorbij is. Komende zomer dus, zodat we vlak voor het begin van het nieuwe seizoen het nieuwe veld tot onze beschikking hebben, maar er is meer nieuws. Op 30 juni vieren we ons 50-jarig jubileum met tal van leuke activiteiten, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt." Hockey begint ook onder de jongste leeftijdscategorie steeds meer aan populariteit te winnen. Dit jaar is Funky Hockey een vast onderdeel van ons aanbod geworden besluit Renkema. "Funky Hockey staat voor spelenderwijs kennismaken met hockey. We bieden dit aan, omdat kinderen doorgaans eerder starten met sporten en we hiermee ook de doelgroep 4 tot 6-jarigen bereiken. Onlangs hadden we ruim 20 enthousiaste kinderen op het speelveld staan en bij deze nodigen we ook nieuwe kinderen uit om het een keer te komen proberen. Sporten is gezond en bij MHC Roden ook nog heel gezellig!" Jeroen Kunst