Tessa en Gerard: goede start in Cuisinerie Mensinge

RODEN - Gerard Rompelberg (25) en Tessa Huitema (22) zijn de nieuwe eigenaren van Cuisinerie Mensinge. Kok Gerard richt zich voornamelijk op het restaurant, Tessa op de Bed & Breakfast.

Gerard had als ambitie om voor 2019 een eigen zaak te hebben. “We hadden eerst al het zoekgebied in Roden.” Met name daar omdat de plaats het duo zeer aanspreekt. Eerst konden ze niet iets vinden en werd ook in andere gemeenten gekeken. “Uiteindelijk zijn we toch in Roden bij de Cuisinerie terechtgekomen.” Dinsdag 3 april werd de sleutel overhandigd aan Gerard en Tessa als opvolgers van Harro Koster en Anouk Folkerts. Donderdag 5 april gingen de deuren open. “We hebben een goede start gehad. We willen eerst voortborduren op de ingezette lijn, het gebruiken van biologische en streekgebonden producten. Dit houden we vast.” Gerard richt zich vooral op het uiterlijk en kwaliteit van de gerechten. “Nieuwe dingen erin gooien. Bijvoorbeeld een -20 ei. Het ei wordt dan gegaard in de vriezer, een omgekeerd kookproces. Er zit een stof in het ei waardoor het zichzelf kan garen.” Alles wordt huis gemaakt, zoals macarons en bitterballen, maar ook komkommerijs en strawberry cheesecakebonbons. “Ik ben qua keuken Frans aangelegd. Ik hou van koken met groenten en fruit, maar een goed stuk vlees of vis is ook belangrijk.”

Bakkerij

“Ik ben zelf opgegroeid in de bakkerij en besloot het koksvak in te gaan”, aldus de geboren Limburger. “Ik heb in verschillende restaurants gewerkt en heb een jaar twee sterren gekookt bij De Leuf in Ubachsberg.” Gerard kwam vier jaar geleden voor Tessa naar het Noorden en werkte onder andere bij de Rietschans. Tessa deed de opleiding ‘Travel en Hospitality’, nadat ze eerst peuter- en kleuterleidster was. Beiden vinden het leuk om samen te werken en kijken ook vol verwachting naar de toekomst. “We willen een goede kwaliteit voor een goede prijs bieden. Dat het een belevenis aan tafel wordt. Dat de gast als die het trapje afkomt al getriggerd wordt het restaurant in te gaan en denkt 'dit wordt een hele mooie avond'.” Zowel lunch, diner als High tea en Bed & Breakfast, we bieden van alles. Die keuzemogelijkheden is belangrijk.” Om dit te bewerkstelligen zijn er drie koks, onder wie Gerard, en vier mensen in de bediening, onder wie Maaike en Judith. De moeder van Tessa, Reina Huitema is de bedrijfsleidster. “We hebben een boek vol reserveringen en alles is heel goed overdragen.” Cuisinerie Mensige is open van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur voor lunch, diner, koffie en  thee. Zie ook www.cuisinerie-mensinge.com. Cindy Houwen