Pernis zet futloos Nieuw-Roden onder druk

NIEUW-RODEN - De vrouwen van KTP Nieuw-Roden zijn de halve finales van de play-offs om de landstitel slecht begonnen. In Schiedam deelde Pernis met 3-1 een onverwachte dreun uit.

Pas in de slotfase scoorde ‘vliegende keeper’ Amber Bandringa namens de futloze bezoekers tegen. "We moeten twee keer thuis winnen", drukt teammanager Wiebe Kooiker zich kernachtig uit. Nieuw-Roden-Pernis begint vrijdag 20 april om 20.30 uur. Locatie is als vanouds Sportcentrum Leek. Trekken aanvoerster Grytsje van den Berg c.s. aan het langste eind, dan volgt op 27 april een derde en beslissende wedstrijd. Ook die wordt dan in Leek afgewerkt, want als nummer één in de gewone competitie hebben de blauwhemden thuisvoordeel. In Schiedam haalde niemand bij de kersverse bekerwinnaar haar vertrouwde niveau. Ook in het topsportcentrum in Almere had Nieuw-Roden een hele kluif aan Pernis. Daar zwichtte de  landskampioen van 2016 pas in de verlenging. Vorig jaar ging de titel naar Drachtster Boys, dat in de andere halve eindstrijd in de slag is met FC Gelre.

Vechtlust

Voor eigen publiek toonde Pernis veel meer vechtlust en na een kwartier brak Samira Elbiyar de ban: 1-0. Het slap spelende KTP stelde er weinig tegenover. Vier minuten na de hervatting strafte Jennifer Oliveira zwak verdedigen gedecideerd af (2-0). De thuisclub bleef dreigender en Lenie Mendes Fernandes schoot de formatie van coach Sharon van Zadelhoff-Bakker naar 3-0. Bij het scheiden van de markt redde Amber Bandringa de Noordenvelder eer (3-1). Om de begeerde eerste landstitel te pakken dienen de dames van oefenmeester Andy de Jong op 20 april uit een ander vaatje te tappen. Waartoe ze onder druk in staat zijn, bleek enkele weken geleden in Almere. Opnieuw is het vijf voor twaalf...