Landelijke Zaaidag ook in Noordenveld

RODEN - Eén groot bloemenlint voor bijen en vlinders. Dat is het doel van de Landelijke Zaaidag op 22 april, ook in Noordenveld.

Vrijdag 20 april is de aftrap samen met leerlingen van De Esborg, om 13:30 uur bij Camping Dorado. IVN zet zich in samen met GroenLinks en PvdA voor de Landelijke Zaaidag. Anita van der Noord raadslid Groen Links en Rimke Arends gaan samen met IVN, leerlingen van de Esborg en inwoners van Noordenveld een aantal plaatsen inzaaien met speciaal bloemenzaad voor bijen en insecten. In Noordenveld doen mee of worden ingezaaid Camping Dorado, Blakervelderhoeve, de berm vanaf hunebedden tot aan Steenbergen, de Esweg tegenover de bijenimker, Mensingheweg 6a, OBS Spectrum te Peize, Kinderboederij Roden, Woon- en Werkboederij Peest, Vlindertuin Roden en Norg.

Zorgen

Mensen hebben bijen nodig. Bijen hebben bloemen nodig. Ons voedsel en onze gezondheid hangen ervan af. 80% van de groenten, fruit en noten op de versafdeling in een supermarkt wordt bestoven door bijen. De aantallen bijen en insecten zijn enorm afgenomen, daar maakt de wereld zich zorgen over. Als we om ons heen kijken dan is alles groen. Maar veel groen is gras en er zijn te weinig bloemen. Dit probleem is niet nieuw, veel organisaties en mensen zijn ermee bezig. Maar het gaat niet snel genoeg en daarom willen wij actie. Iedereen kan iets doen voor de bijen en vlinders door een stukje grond in te zaaien op de Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders. IVN stelt aan deelnemers gratis zaad ter beschikking. Voor info: Anita van der Noord, anitavandernoord@gmail.com.