KV Noordenveld net te kort tegen koploper Quick ’21

RODEN KV - Noordenveld speelde zaterdag op sportpark De Kamp in het Friese Oudega (Smallingerland) tegen koploper Quick’21.

Voor Noordenveld de eerste wedstrijd van het tweede deel van het veldseizoen in KNKV-klasse 2B . Nadat de tweede Mastformatie nipt met 12-11 had verloren van het tweede team van Quick ’21 , moest ook de eerste selectie na een verdienstelijke wedstrijd de punten aan de hoofdmacht van Quick ’21 laten (20-17). Na de openingstreffer door de thuisploeg scoorde Elise van Maastrigt de eerste en gelijkmakende tegentreffer voor de oranje tijgers. Na de 2-1 wist ook Jesse van der Scheer de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens ontwikkelde zich op het korfbalcomplex in Oudega een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Quick’21 en Noordenveld wat betreft de scores om en om de bovenliggende partij waren.

Inzet

Het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp toonde veel strijd en inzet tegen de koploper. “Wij speelden goed met geduldige aanvallen, schoten veel, maar scoorden te weinig”. Zo stond er bij rust met 13-12 een minimale voorsprong voor Quick’21 op het scorebord. In de tweede helft werd er aan beide kanten maar weinig meer gescoord. Quick’21 wist nog 7 keer de binnenkant van de korf te vinden en Noordenveld kwam niet verder meer dan 5 voltreffers. Jan Willem Venekamp: “In de tweede helft scoorden we niet veel meer , maar hadden wel veel kansen. Maak je die ballen dan win je hier”. Al met al een bemoedigende herstart van het veldseizoen van de Rôner korfbaltrots, na het onlangs teleurstellend verlopen zaalseizoen. Zaterdag 21 april speelt de eerste formatie op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan om 15.30 uur tegen ckv HHV 1 uit Hollandscheveld . Voor Noordenveld belangrijk om te winnen en zo de aansluiting met de middenmoot te behouden. De beide tweede teams treffen elkaar hieraan voorafgaand om 14 uur. Scores Noordenveld: Elise van Maastrigt (3), Lianne Bangma (3), Sven Stobbe (3), Jaap de Boer (3), Jesse van der Scheer (2), Jasper Lütter (2) en Anna de Boer (1). (Archieffoto's KV Noordenveld.)