Koningsdag in Peize: vrijmarkt, biljart en afterparty

PEIZE - De aftrap van de festiviteiten rond Koningsdag in Peize vindt plaats in café Ensing op de avond voorafgaand aan Koningsdag.

Donderdag 26 april vanaf 21.30 uur gaat het Koningsfeest los met muziek van Melissa en Zweitse Smilda. Met name Melissa timmert de afgelopen tijd hard aan de weg en is op vele feesten een graag geziene zangeres. Ook op regionale en landelijk radiozenders is Melissa veelvuldig te horen met haar nieuwste hit ‘De allermooiste ogen’.

Volksvermaken Peize staat voor de organisatie van de Vrijmarkt op Koningsdag. Deze start om 8.00 uur rondom de Kerk van Peize en eindigt om 12.00 uur. De afgelopen twee jaren vond de Vrijmarkt plaats in de Peizer Sporthal, gezien de barre weersomstandigheden. Dit jaar hopen Volksvermaken, deelnemers en bezoekers natuurlijk op een Koninklijk zonnetje!

Vanaf 10.00 uur vindt het jaarlijkse Oranjedag biljarttoernooi plaats, georganiseerd door Biljartvereniging Ons Genoegen (BVOG). Plaats van handelen is zorgcentrum de Hoprank. De afterparty vindt plaats in de Peizer Hopbel. Dat het gezellige dinercafé niet alleen gebruikt wordt voor een hapje eten, zal duidelijk worden vanaf 16.00 uur. De Koningshow met muziek van Sowieso Disco zal Peize een feestelijk einde geven aan Koningsdag 2018. Vanaf 12.00 uur is de Peizer Hopbel geopend en is er vanaf dat moment de gelegenheid om een hapje te eten vanaf de verkleinde menukaart.

De afgelopen twee jaren heeft de activiteitencommissie van het Dorpshuis Peize een middagprogramma georganiseerd. Gezien het feit dat in Groningen de nationale Koningsdag wordt gevierd, heeft deze organisatie besloten geen middagactiviteiten te organiseren.