Margienus Uilenberg

NIEUW-RODEN - Margienus Uilenberg(67) is donderdag verrast met een koninklijke onderscheiding, hij is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al sinds 1987 is hij een erg gewaardeerd vrijwilliger bij de voetbalvereniging Nieuw-Roden. Vanaf 1996 is hij lid van het dagelijks bestuur. Vanaf 1987 is hij elftalleider van het veteranenelftal. In de periode 1993-1997 was hij eveneens leider van het 1e dameselftal. Zijn functie in het dagelijks bestuur is, na één jaar secretaris te zijn geweest, penningmeester. Al ruim twintig jaar houdt hij de financiën van de vereniging nauwgezet op orde. Mede dankzij hem verkeert de vereniging in een solide financiële positie. Uilenberg is niet bepaald een doorsnee bestuurslid. Hij is met meer dan grote regelmaat te vinden op het terrein van de VV Nieuw-Roden.

Alle klussen die er maar te doen zijn pakt hij aan. Hij regelt bijvoorbeeld de bemensing van de kantine, maar staat er zelf ook dikwijls kantinediensten te draaien. Het tot in de late uurtjes schoonmaken van de kantine hoort daar natuurlijk bij! Het onderhoud van de kantine gaat hij ook niet uit de weg. Hij is ook een sociaal gezicht binnen de club. Bij ziekte van een lid zorgt hij voor een attentie.

Met regelmaat wordt er een beroep op Uilenberg gedaan om als scheidsrechter op te treden. Als het maar enigszins mogelijk is doet hij dat ook. Kernwoorden die de ondersteuners van het voorstel gebruiken om Uilenberg te typeren zijn: "verbindend, sociaal, nauwgezet, serieus, met humor, verdienstelijk, waardevol, trouw, bescheiden, geliefd, graag gezien, aanspreekbaar. Om maar iets te noemen...