Hilbert de Kleine ‘held op sokken’

RODEN - Hilbert de Kleine is donderdag koninklijk onderscheiden op grond van diverse vrijwilligersactiviteiten.

De Roner(76) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de Protestantse Gemeente te Roderwolde, het CDA afdeling Roden, de zaterdagvoetbalvereniging Oranje Nassau en de Vrije Tijd Tuinders te Roden. De heer De Kleine is in de periode 1974-2005 voor de Kerkvoogdij van de Protestantse Gemeente te Roderwolde in totaal 25 jaren actief geweest.

Daarna is hij van 2005 tot april 2017 actief geweest als coördinator van de Archiefgroep van genoemde kerk. Volgens de Kerkenraad heeft de heer De Kleine zijn werkzaamheden altijd nauwkeurig en zorgvuldig uitgevoerd en de samenwerking met hem is altijd als zeer plezierig ervaren. Voor het CDA afdeling Roden is hij sinds 2010 actief. Zijn functioneren wordt gekenmerkt door bescheidenheid, redelijkheid en verstand. De Kleine wordt omschreven als een stabiele factor voor de hele afdeling CDA Noordenveld.

Voetbal

Bij voetbalvereniging Oranje Nassau is De Kleine sinds 2007 actief. In die functie is hij iemand die voor een ieder klaar staat, sociaal is en makkelijk benaderbaar. Iemand waar je als club niet zonder kunt.

Tenslotte is de Roner bij de Vrije Tijd Tuinders in zijn woonplaats al jaren actief, en bijvoorbeeld voorzitter geweest in 2004-2005.