Froukje Neef: ‘mobiel’ lintje

PEIZE - Froukje Neef (72) is donderdag onderscheiden op grond van twee vrijwilligersactiviteiten, te weten haar vrijwilligerswerk bij verzorgingshuis De Hoprank te Peize en dat voor het Nederlandse Rode Kruis afdeling Noordenveld.

Mevrouw Neef is al ruim 15 jaar vrijwillig zeer actief voor de bewoners van de Hoprank. Zij ondersteunt bij handenarbeid, bloemschikken en Komesan (activiteit met optredens voor senioren) en is actief in het bezoeken van bewoners. Zij is actief, brengt ideeën in en helpt tegelijkertijd ook met praktische zaken als ziekenhuisbezoek, maar ook met het klaarzetten en opruimen.

Door de vrijwilligerscoördinator bij de Hoprank wordt mevrouw Neef omschreven als iemand die altijd om een ander denkt en belangeloos voor iedereen klaarstaat, heel bescheiden en discreet is en zorgvuldig haar afspraken nakomt ondanks dat ze een heel drukke agenda heeft.

Mevrouw Neef heeft zich daarnaast al sinds 1998 belangeloos ingezet voor het Rode Kruis afdeling Noordenveld, waar zij vakanties voor mensen met een medische of sociale beperking coördineert. Zij wordt omschreven als een sociaal en vrijgevig persoon die graag wat extra's doet.