Streekproductenmarkt Nienoord in het teken van wol

LEEK - De Streekproductenmarkt Nienoord zaterdag 5 mei staat in het teken van wol.

Tussen tien uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags laten Scheperij Nienoord en Willekleurige draden deze dag zien wat je met het duurzame product wol kunt maken. Daarvoor is hulp van de bezoekers een onderdeel. ,,Spin je zelf, neem dan je spinnewiel mee en help ons om vanuit een geschoren vacht garen te maken. Kun je breien neem dan je breinaalden mee. Met uw hulp gaan we vierkantjes breien waar we aan het eind van de dag een trui gaan samenstellen”, aldus de marktkooplui.

De markt is gevuld met divers kramen. Zo staan in de marktkraam van De Poffertery frisse jammen met 75% minder suiker. Zo is er cranberry-, tropische jam combi van banaan, ananas en mango, honingmeloen, ananas- en kruisbes-kersenjam. Ook treft men sieraden gemaakt van nespressocupjes aan.

Het Lekkere Winkeltje staat met diverse droge worst soorten en warme grillworst. De Groene Gast is aanwezig met biologische kruiden, bijzondere vaste planten en vrolijke eenjarigen, zodat mensen de gaten die deze winter in hun tuin gevallen zijn weer kunnen vullen. Asperges, aardbeien en rabarber zijn ook weer te verkrijgen op de markt, maar ook treft de bezoeker geitenkaas en geitenkwark aan van Geitenhouderij ter Veen. En kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van Hoogendoorn.

Vanaf mei staat er eveneens een ijsbus van Foodruck Froyo2Go en Grietje Terwisscha en Klaas van der Veen spelen samen op de trekzak leuke liedjes vanaf elf uur ‘s ochtends.

Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van veertig kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid.