KV Noordenveld laat punt liggen

RODEN - KV Noordenveld heeft zaterdag punt(en) laten liggen in en tegen Harich. Nadat Noordenveld 2 stevig klop had gekregen van koploper Harich 2 (39-21), traden de beide hoofdmachten tegen elkaar aan.

De wedstrijden tussen deze teams leveren altijd veel strijd en spanning op, zo ook deze middag na koningsdag in De Friese Meren. Nadat de thuisploeg de openingstreffers op het scorebord had gezet, tekende Jasper Lütter voor de eerste treffer van de oranje tijgers. Vervolgens liep Harich weg naar 6-1, waarna Jasper Lütter en Jesse van de Scheer de marge verkleinden naar 3 . Hierna golfde de wedstrijd op en neer en bleven zowel de in het blauw-geel spelende Harichsters als de oranje tijgers de  binnenkant van de korf vinden.

Bij 17-13 wist het team van coaches Jan Willem Venekamp en Jacco Thijen 3 keer op rij te scoren door 2 treffers van Elise van Maastrigt en een voltreffer van aanvoerder Lianne Bangma. Het beloofde daarna een spannende eindfase te worden in deze wedstrijd, van belang voor een stevige positie in de middenmoot. Tot 4 keer toe wist Noordenveld langszij te komen. Na de 22-22 door topscorer Jasper Lütter, scoorden de zuidwestfriezen de 23-22.

Noordenveld kreeg vervolgens nog een ultieme kans om in ieder geval het verdiende ene punt mee te nemen naar Roden. Maar ja, dan moest de toegewezen strafworp wél worden benut. Aangezien dit níet gebeurde bleef de stand na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter 23-22 in het voordeel van Harich, en leed Noordenveld sneu puntenverlies.


Jan Willem Venekamp: “We liepen deze wedstrijd steeds achter de feiten aan, wisten nog een aantal keren gelijk te komen, maar verloren op het eind onnodig door een aantal verdedigende persoonlijke fouten. Bij 23-22 misten wij een stip en lieten de kans liggen op een gelijkspel, wat gezien het
spelbeeld wel terecht was geweest”.


De volgende wedstrijd staat gepland op maandagavond 7 mei a.s. om 20 uur aan de Borglaan tegen streekgenoot KV Sparta. Scores: Jasper Lütter (7), Jesse van der Scheer (5), Elise van Maastrigt (3), Lianne Bangma (3), Sven Stobbe (2), Romee de Rink (1) en Marjolein Tepper (1). (Foto's KV Noordenveld.)