Veel bekijks voor WADDENkunst in K38

Roden - De Expositie Waddenkunst is vrijdag feestelijk geopend in Kunstencentrum K38.

De status van de Waddenzee als Werelderfgoed inspireert veel  kunstenaars. De wolken, de zee, het slik, zand, de wind en de ruimte – veel van dat alles is te bewonderen in deze expositie.

De sectie Beeldende Kunst van de CKR, heeft deze kunstenaars tezamen
gebracht in wederom een prachtige en inspirerende tentoonstelling met ‘het eiland gevoel’, die duurt t/m de 2de Pinksterdag, maandag 21 mei.

Na enige voorwoorden en een zacht, zilt geluid van de zee en zijn vogels, kon men het werk bewonderen van Brigitte Duin, Hendrik Elings, Sigrid Stuut en Gea Koevoets met lyrische en impressionistische schilderijen. Edith Madou met ziltige en levensechte keramieken.

Timo de Smet met verlichte zand sculptures in glas. Hans Sas met
fotografie en Mariëlle Buckinx met zeer bijzondere, levensechte vogels gemaakt van jutproducten. Zondag 6 mei is de workshop Wadden Schilderen van Sigrid Stuut van 13.30 – 16.00 uur in de activiteitenruimte in K38. Opgave voor de workshop: aanmeldenworkshopbkk38@gmail.com

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree 2 euro, tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl
Zie ook www.culturelekringroden.nl voor meer informatie.