Muziektheatertocht

VEENHUIZEN - In de meivakantie, van 6 t/m 13 mei, organiseren Garage TDI en het Gevangenismuseum een indrukwekkende muziektheatertocht door Veenhuizen.

Zes jonge drop-outs vertellen het verhaal achter de belofte van Veenhuizen. Jongeren, die – net als de zogenoemde ‘verpleegden’ van Veenhuizen – hun aansluiting met de maatschappij missen. Een muziektheatertocht langs bijzondere locaties, die het publiek uit zijn comfortzone haalt, verrast en ontroert, zodat de toeschouwers vanuit hun eigen leven reflecteren op het denken over verpaupering, misdaad en straf en de ideeën over de maak- en heropvoedbaarheid van de mens.

De voorstelling is, na het succesvolle ‘Justice’ in het Gerechtsgebouw van Assen, het tweede deel van het tweeluik ‘Straf en Recht’. In dit tweeluik onderzoekt ‘Brandstof’, de vooropleiding van Garage TDI aan de hand van interviews met rechters, advocaten en gedetineerden hoe het rechtssysteem in Nederland zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

De nieuwe expositie in het Gevangenismuseum over de geschiedenis van Veenhuizen en waargebeurde verhalen tussen 1800 en nu vormen de inspiratiebronnen voor ‘Do you remember?’. Daarbij worden de idealen van visionair Johannes van den Bosch tegen een zeer eigentijds licht gehouden.

De voorstelling wordt gespeeld door Brandstof, de vooropleiding van Garage TDIm, er zijn matinee- en avondvoorstellingen. Bezoekers kunnen na de middagvoorstelling of voor de avondvoorstelling geheel in stijl genieten van een lekkere ‘bajeshap’ in het restaurant van het Gevangenismuseum. Voor informatie over data, tijden,etc.: www. gevangenismuseum.nl