Esweg Nieuw-Roden heringericht

NIEUW-RODEN - Aan de Esweg wordt sinds kort druk gewerkt om deze opnieuw in te richten. Dit geldt voor zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tegelijkertijd wordt aan de Hullenweg een aantal reparaties aan het asfalt uitgevoerd.

Binnen de bebouwde kom wordt de deklaag van de Esweg vervangen. Aan de beide zijden brengen we een zwarte strook asfalt aan met daarin een print van bestrating. In het midden komt een deklaag van rood asfalt. De kruisingen met de Brinkstraat Noord en Zuid en de Berkenstraat worden bestraat met een zwarte klinker.

Buiten de bebouwde kom verwijderen we een aantal bestaande drempels. Op drie locaties brengen we as-verspringingen aan. De kruisingen met de Hullenweg en Middendrift worden verhoogd aangebracht en in rood asfalt uitgevoerd. Op de rest van het wegdek brengen we een nieuwe (slem)laag en uiteindelijk markering aan.

Een deel van het asfalt op de Esweg en Berkenheuvel op de kruising met de Hoofdweg Roderesch breken we op en vervangen we door klinkers om daarmee de gelijkwaardigheid van de kruising te benadrukken.

Planning

Onlangs is begonnen met het frees- en opbreekwerk. De Esweg en de Hullenweg zijn tijdens de werkzaamheden gestremd voor het doorgaand verkeer. Met enige, onvermijdelijke hinder zijn de aanliggende percelen, woningen en bedrijven binnen de bebouwde kom bereikbaar vanaf Nieuw-Roden. Buiten de bebouwde kom zijn deze bereikbaar vanaf Roderesch.

Het streven is om halverwege juni het totale werk te hebben uitgevoerd. Uiteraard is dit een globale planning omdat de aannemer afhankelijk is van externe factoren waaronder het weer.