Laatste Mariaconcert in Peize op 5 mei

Peize - Het laatste Mariahoeveconcert van dit seizoen is zaterdagavond 5 mei om 20.15 uur aan de Lageweg 6 Peize.

Het laatste Mariahoeveconcert van dit seizoen is zaterdagavond 5 mei om 20.15 uur aan de Lageweg 6 Peize.

Sopraan Channa Malkin en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias brengen samen het programma Songs of Love and Exile. De rode draad in het programma is ballingschap, een thema dat beide musici door hun familiegeschiedenis na aan het hart ligt. Het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn, vatten zij samen in een programma van Italiaanse, Spaanse, Russische en joodse muziek van de 11de tot en met de 21stee eeuw.

Het publiek hoort barokke popliedjes uit Italië en opzwepende Spaanse barokliederen van José Marín, begeleid op een rijk versierde barokgitaar. In Spanje leefde in de middeleeuwen en Renaissance een levendige Joodse gemeenschap, met schitterende melodieën in de eigen Ladino-taal. Channa en Izhar brengen hun favoriete Ladino-liederen ten gehore.

De Joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco vluchtte tijdens de 2e wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten, waar hij o.a. een liederencyclus op oude Joodse gedichten componeerde.

Meer informatie op http://www.stichtingmariahoeve.nl/izhar-elias-met-5-5-2018 . Reserveren is aan te bevelen, dit kan via de site  of telefoon  0505717693.