Norg weer op weg naar ringsteken

NORG - Het bestuur van de Stichting Norgermarkt Concours is voor de 25ste keer bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse ringsteken met aanspanningen.

Zaterdagavond 7 juli is vanaf 19.00 uur het evenement in de straat Oosteind in Norg. De vlakbij gelegen Brinkhofweide is de plek waar deelnemers kunnen parkeren en zich gaan voorbereiden op deze leuke avond. Enthousiaste deelnemers met paarden of pony’s uit de omgeving maar ook daarbuiten zijn van harte welkom om mee te doen aan dit sfeervolle evenement, dat altijd veel bezoekers trekt.

Eenspannen en meerspannen krijgen alle gelegenheid om driemaal het parcours af te leggen. Onderweg staan vier palen met ringen die met een stok door te steken. Lukt het een aantal deelnemers om hetzelfde resultaat te bereiken, dan volgt een finale-wedstrijd.

De ringstekers die het beste presteren ontvangen aantrekkelijke prijzen. Er zijn ook cadeaus te winnen voor de combinatie met de meest originele, mooie of ludieke aanspanning. Het publiek kan ook weer meedoen, door de mooiste aanspanningen aan te wijzen en maakt hiermee kans op een leuke prijs.

Ringsteken is een paar eeuwen geleden al ontstaan. Toen deden vooral boeren eraan mee. Tegenwoordig ook veel andere paardenliefhebbers die met naastzittende ringstekers deelnemen aan wedstrijden. Die worden hier en daar in Nederland gehouden, evenals in Duitsland en Denemerken.

Wie dit jaar mee wil doen in Norg kan zich tot en met vrijdag 22 juni aanmelden bij Willy Tienkamp, Stichting Norgermarkt Concours, e-mail: info@stichtingnorgermarktconcours.nl Meer informatie is te vinden op www.stichtingnorgermarktconcours.nl.