Jans Polling naar expositie in Bunne

Bunne - Jans Polling geeft een lezing op de expositie KOMAF in De Melkfabriek in Bunne.

Jans Polling geeft een lezing op de expositie KOMAF in De Melkfabriek in Bunne.

Jans Polling, geboren 1946 in Borger is radiomaker, presentator, schrijver, zanger en verhalenverteller. Bekend van RTV Drenthe en de tien verhalenbundels, waarin hij op humoristische en relativerende wijze zijn ontmoetingen en dagelijkse gang van zaken in zijn gezin beschrijft. Op 12 mei kan iedereen naar zijn verhalen vol humor en relativering luisteren.

Polling spreekt op de expositie KOMAF van Drents Portret in De Melkfabriek van Bunne. Op de expositie KOMAF zijn naast het portret van Jans Polling (zanddrent) ook portretten van Ben Feringa (veendrent en nobelprijswinnaar), Johan Derksen (drentenier) en lokale zanddrenten bakkers Jan Fleddérus uit Zeijen. Het portret van Jans Polling is geschilderd door kunstenaar Klaas Koops uit Schipborg.

De expositie KOMAF is een mozaïek van portretten en verhalen van hedendaagse Drenten. Het resultaat van een zoektocht van de 9 kunstenaars van Drents Portret. Drenten blijken overal vandaan te komen, je kunt afstammeling zijn van een Hunebedbouwer, Friezen, Saksen of Hugenoten. Maar ook nieuwe Drenten als Molukkers en arbeidsmigranten. Dertig Drenten met een duidelijke afkomst zijn gevraagd model te staan voor deze expositie.

Lezing om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur, entree 10 euro. De expositie is geopend op Hemelvaartsdag en zaterdag 12 en zondag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie; www.drentsportret.nl