KV Noordenveld wint derby tegen Sparta

Roden - De korfballers van Noordenveld hebben maandag de streekderby tegen Sparta Zevenhuizen gewonnen, met 21-15.

De korfballers van Noordenveld hebben maandag de streekderby tegen Sparta Zevenhuizen gewonnen, met 21-15.

Werd de eerste streekderby van dit veldseizoen 2 september jl. in Zevenhuizen met het kleinst mogelijke verschil door Noordenveld gewonnen (19-20), nu was de overwinning van het team van de coaches Jan Willem Venekamp en Jacco Thijen overtuigender: 21-15. Noordenveld ging voortvarend van start met 3 scores op rij. Jesse van der Scheer en Elise van Maastrigt scoorden van afstand en Sven Stobbe benutte de aan de oranje tijgers
toegekende strafworp. Na de eerste tegentreffer van de Spartanen mocht Sven Stobbe nogmaals aanleggen vanaf de strafworp stip.

Vervolgens ontwikkelde zich een stevige partij korfbal tussen de ons-kent- ons korfballers van Roden en Zevenhuizen. Daarbij wist de Mastformatie de aan het begin opgebouwde voorsprong verder uit te bouwen. Na de 5-2 door een fraaie afstandstreffer van Romee de Rink wist ook Sparta van afstand de binnenkant van de korf te vinden. Na 2 voltreffers van topscorer Lianne Bangma vergrootte Jaap de Boer met een geslaagde omdraaibal de voorsprong naar 8-3. Na enkele tegentreffers bouwden Lianne Bangma (van afstand), Jaap de Boer (vanachter de korf) en Evelien Tepper
(van afstand) de voorsprong weer uit naar 10-5.

Stevig

Vlak voor rust wist Noordenveld evenals in het begin van deze goed bezochte derby door 3 scores op rij definitief afstand te nemen van Sparta, 14-7.
Na de pauze werd er aan beide kanten stevig verdedigd en daardoor aanzienlijk minder gescoord dan in de eerste helft. Sparta wist halverwege de tweede helft het verschil nog terug te brengen tot 4, maar na de 17-13 liep Noordenveld door scores van Jasper Lütter, Lianne Bangma en 2 keer Jaap de Boer weer uit.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een duidelijke 21-15 eindstand op het scorebord. Door deze uitslag houdt Noordenveld keurig aansluiting bij de middenmoot in KNKV 2 e klasse B. Komende zaterdag 12 mei speelt de eerste Mastselectie om 15.30 uur tegen Vlug & Vaardig in Garyp. Daaraan voorafgaand spelen de beide 2 e selecties tegen elkaar om 14 uur. De scores van Noordenveld kwamen deze avond op naam van : Lianne Bangma (6), Jaap de Boer (4), Jasper Lütter (3), Elise van Maastrigt (2), Sven Stobbe (2), Evelien Tepper (1), Jesse van der Scheer (1), Romee de Rink (1) en Lodewijk Hut (1). (Foto's KV Noordenveld.)