NOAD houdt weer Drentse Dorpentocht

PEIZE - Tfc Noad houdt in het pinksterweekend op zaterdag 19 mei de Drentse Dorpentocht.

Het gaat om een fietstocht met afstanden van 50 en 100 km voor zowel race-atb- als ‘stads’fietsen (gewone fiets). Er kan gestart worden in Peize en Drouwen. De route is volledig met pijlen aangegeven. De tocht voert door fietsprovincie no.1, door mooie Drentse dorpen en o.a. over het Balloërveld. In de route zijn veel bos passages opgenomen, van de wind dus weinig last.

De start in Peize is vanuit het clubhuis van Tfc Noad aan de Schipdijk en in Drouwen bij Camping Alinghoek. Door de verschillende afstanden is het voor vrijwel iedereen mogelijk om een tocht te volbrengen. Wie de 50 km tocht wil rijden kan starten tussen 8.00 en 11.00 uur.

Starttijden

De tocht is bijzonder geschikt voor jeugdige fiets(t)ers en ‘stadsfietsers’. Startijden voorde de tocht van 100 km zijn tussen 8.00 en 10.00 uur, Toerfietsclub Noad staat garant voor een goede organisatie, waardoor er weer een aantrekkelijke tocht is uitgezet.Startlocaties Schipdijk 3A in Peize en Alinghoek 16 in Drouwen.

De inschrijfkosten zijn , afhankelijk van de te rijden afstand tussen de 3 en 5 euro, leden NTFU 1euro korting (voor leden van Tfc Noad is dit evenement gratis). Extra informatie voor de vlotte starters: Scan en Go"is zowel in Peize als Drouwen aanwezig.