Muziek, markt en kermis vult Pinksterweekend Leek

LEEK - Van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei wordt de jaarlijkse Pinksterkermis gehouden in het centrum van Leek en Nietap.

Op vrijdag wordt de kermis om 16.00 uur feestelijk geopend door de gezamenlijke colleges van de gemeenten van het Westerkwartier, Grootegast, Marum Zuidhorn en Leek, en de gemeente Noordenveld.

Gratis waardemunten

Verschillende kermisfamilies komen jaarlijks graag met hun attracties naar het sfeervolle centrum van Leek. Daarom reikt de kermisbeer, direct na de openingshandeling door burgemeester Hoekstra, waardemunten uit aan de aanwezige kinderen. Deze waardemunten zijn de gehele kermis in te leveren bij alle attracties.

Ook dit jaar is er vuurwerk op de vrijdagavond om 22.15 uur op het Evenemententerrein aan de Tolberterstraat. Deze straat wordt daarom korte tijd afgesloten voor verkeer

De openingstijden kermis van de kermis zijn vrijdags van 15.00 tot 02.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 02.00 uur, zondag van 15.00 tot 02.00 uur en de slotdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Papa di Grazzi

Verder zijn er diverse muziekactiviteiten tijdens het Pinksterweekend in Leek. In de feesttent De Tip op het kermisterrein treedt onder andere Switch op, zaterdag is dat Stageline en zondag treedt Papa di Grazzi op. Op de maandag is het de hele dag Radio NL live vanuit de tent.

Op het evenemententerrein Flinke Pink is het vrijdagavond ‘90 feest, de zaterdag is het Flinke Pink Black en zondags White. En op maandag van 11.00 tot 19.30 uur Flinke Pink Live.

Op het podium De Dam speelt zaterdags de partyband Sunshine en zondags is het Hollandse middag.

Pinstermarkt

De Pinkstermarkt, met ruim 150 kramen in het centrum van Leek en Nietap, is op maandag geopend van 08.00 tot 18.00 uur.

Verkeer en parkeren

In verband met de Pinkstermarkt wordt het centrum van Leek voor alle verkeer afgesloten. Er worden extra parkeerterreinen ingericht die door bebording worden aangegeven.

Verkeer vanuit de richtingen Zevenhuizen en Nieuw-Roden wordt via P-routes naar de parkeerweilanden geleid. Het doorgaande verkeer kan van de W.L. van Nassaulaan (tunnel) gebruik maken. Meer verkeersinformatie, inclusief een plattegrond, is te vinden op www.leek.nl.