Zomerbloemen-fair en heropening Elsakker

WESTERVELDE - Vrijdag 1 juni wordt op groene Kubusschool De Elsakker van 17.00 – 20.00 uur een grote zomerbloemenfair gehouden voor kinderen, ouders, opa’s, oma’s, buurtbewoners en andere belangstellenden.

De afgelopen tijd hebben de kinderen al heel veel bloemen in een huis aan huisactie verkocht. Deze bloemen kunnen op 1 juni bij de school worden opgehaald. Het zal op 1 juni dan ook een fleurig en kleurrijk gebeuren zijn rondom de school.

Maar er is meer: Zo heeft elke groep een kraam met zelf gemaakte spulletjes, die te koop worden aangeboden. Er is een donatiekraam waar leerlingen, ouders, opa’s, oma’s etc. iets kunnen doneren in de vorm van bijvoorbeeld een zelfgemaakt schilderij, taarten, jam, breisels of creatieve werkstukken. Maar er is ook een speelgoedkraam waar speelgoed aangeboden of geruild kan worden. Net als Marikari richt Zorgboerderij De Mare een kraam in.

Café

Naast de bloemenverkoop en de diverse kramen is er het Elsakker café voor een hapje en een drankje. Voor de inwendige mens is er o.a. een pizzabakker met zijn mobiele pizza bakkerij om pizza’s te bakken e voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals ponyrijden, schminken, een springkussen etc. etc.

Op deze avond zal bovendien de heropening van de school plaats vinden. De afgelopen periode heeft de school een ware facelift ondergaan en dat wil De Elsakker graag laten zien. In een tijdsbestek van drie weken is de school grondig geschilderd, verbouwd en met nieuw meubilair ingericht. De Elsakker is trots op de vernieuwde school en is nu dusdanig ingericht om als groene Kubusschool op inspirerende wijze uitvoering te gaan geven aan de Kubusprojecten, die met ingang van het komend schooljaar op stapel staan.