Open golftoernooi Holthuizen: mooi feest

NORG - Het was een mooi feest, zaterdag bij Golfclub Holthuizen in Roden. Een oude traditie was in ere hersteld, het Ot en Sien Open golftoernooi, een wedstrijd voor zowel clubleden maar vooral ook voor golfers van andere golfclubs.

Ze kwamen van heinde en verre, van Winschoten tot Noordwijk aan zee. Veel golfers hadden er gelijk maar een korte vakantie aan vastgeknoopt in het mooie Drenthe. En gelijk hadden ze met dit mooie weer. Want prachtig weer was het in het pinksterweekend. Er werd dan ook flink gesmeerd met factor 30 of hoger en de dames hadden veelal een ‘rokjesdag‘.

Veel deelnemers

De deelnemers werden ontvangen met door de horeca van de club (Harrie en Ali van der Es) aangeboden koffie met cake. De wedstrijdleiding heette iedereen hartelijk welkom en legde uit wat iedereen kon verwachten, en om 11.00 gingen de eerste golfers van start. Omdat er 63 deelnemers waren, en een gemiddelde golfronde van 18 holes ca. 4 uur kost, kwamen de laatsten pas na 18:00 uur binnen. Daar was het al heel gezellig op het terras, met een drankje en de heerlijke hapjes van Harrie.

De organisatoren van het toernooi, Bé en Jeanette Dekker uit Roden, reikten vervolgens de diverse prijzen uit. De winnaar van de eerste prijs (strokeplay) en tevens van de Ot en Sien bokaal, was één van de gastspelers, Eesge Jongstra. Harry Oolders uit Roden werd tweede en gastspeler Roland van der Kraan ging er met de derde prijs vandoor. In de tweede (stableford) categorie, won gastspeler Bob Weitz.

Buffet

Holthuizen-leden Thomas Labberton en Henk van der Goot (Roden) bezetten de tweede en derde plaats. Na de prijsuitreiking was er voor de liefhebbers nog een heerlijk maaltijdbuffet, zoals vanouds tot in de puntjes verzorgd door familie Van der Es. Het was een heerlijke dag en een prachtig toernooi. De golfers hopen het Ot & Sien Open golftoernooi hiermee weer definitief een jaarlijks terugkerend evenement bij Golfclub Holthuizen wordt.

Het Stableford systeem is overigens een puntentelling waarbij niet het aantal slagen wordt geteld, maar het aantal punten behaald op elke hole. Het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren. Golfers krijgen ieder op hun eigen niveau meer of minder (handicap)-slagen extra per hole. Hierdoor is het mogelijk dat een goede en een minder goede golfer samen spelen en dat de mindere dan toch wint. Bij strokeplay wordt het totale aantal slagen over 9 of 8 holes geteld. De speler met het minste aantal slagen wint de wedstrijd.