Drie dagen feest in Altena

ALTENA - Het weekend van 25, 26 en 27 mei 2018 is het weer feest in Altena , dan staat er voor de 18e keer de traditionele kermis met diverse activiteiten voor jong en oud op het programma.

Zondag 27 mei zijn de Oldtimerdag en Lentefair. De start van de kermis is op vrijdagmiddag 25 mei om 16.00 uur, waarbij vooral de zweefmolen zeer in trek is bij de jonge en iets oudere jeugd. Velen verheugen zich al op de al even traditionele, in Altena en omstreken wereldberoemde oriënteringsrit voor auto's .

Deze puzzletocht is, voor wie de aanwijzingen goed leest en opvolgt ,een " makkie". Dat velen aan het eind van de rit met veel strafpunten terugkomen in het Dorpshuis in Altena, ligt niet aan de moeilijkheidsgraad, maar aan het verkeerd interpreteren van de tekst en het net iets te veel ‘vooruit’ denken. Wie de uitdaging wil aangaan en wil aantonen dat het inderdaad geen enkele moeite kost om foutloos te rijden, kan vrijdag 25 mei vanaf 18.00 uur inschrijven in het dorpshuis, de eersten starten om 18.30. Deelname kost €5,- per auto of deelnemer. Na afloop is de prijsuitreiking in het Dorpshuis en daar zal het onder het genot van een drankje nog lang gezellig blijven.

Kermis

De kermis gaat zaterdag 26 mei vanaf 14.00 uur weer los en aan het begin van de avond is er een sjoelavond met een Mega Sjoelbak . De inschrijving is vanaf 18.30 uur, deelname is zowel voor de jeugd als voor de volwassenen. Vanaf 21.00 uur is het feest in het dorpshuis met muziek van de partyband Ideaal XXL met Melissa Smilda, de toegang is gratis.

Zondag 27 mei is het enerzijds oldtimerdag en anderzijds de Lentefair. Het is een samenkomen van (oude ) tractoren en landbouwvoertuigen, auto’s, brommers en motoren en standhouders met allerlei producten. Iedereen met een oldtimer kan aan de oldtimerdag meedoen.

Tractoren

Omstreeks 10.00 verzamelen, en dan om ca. 11.30 een rondrit door de omgeving van o.a. Altena, Lieveren en Peize. De heren en dames tractorchauffeurs kunnen hun stuurmanskunsten ’s middags nog tonen tijdens een behendigheidswedstrijd, die start om 14.00 uur.

Voor de vijfde keer in Altena wordt op de zondag de Lentefair gehouden. De organisatie is in handen van Carla Suurd. Er zijn standhouders met een breed assortiment als home- en deco-artikelen, bloemen en planten, sieraden, handgemaakte cadeaus, oude ambachten (Inmiddels staat de teller op meer dan 30 kramen). De lentefair is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. (Foto's Jitse Raap.)