Start bouw woningen 'Dicht bij huis'

Roden - Met behulp van een graafmachine heeft wethouder Henk Kosters dinsdag de eerste bouwput aan de H. Scheepstrastraat in Roden iets uitgegraven.

Met enige hulp gaf hij zo het startsein voor de bouw van 14  levensloopbestendige woningen op de plek van de voormalige middelbare school Ronerborg. De twee-onder-een-kap woningen worden gebouwd door Plegt-Vos en hebben als thema 'Dicht bij Huis'.

De woningen zijn helemaal voorbereid op de toekomst. Wonen, baden, slapen en koken kan allemaal op de begane grond. Bovendein zijn alle voorzieningen binnen handbereik. "Met de bouw van deze woningen komt gemeente Noordenveld tegemoet aan de vraag naar levensloopbestendige woningen dicht bij het centrum van Roden", aldus wethouder Kosters.

Verkocht

Inmiddels zijn al 12 woningen verkocht. "Dicht bij Huis is een uniek project voor Roden, zéér comfortabel wonen voor optimaal woon- en leefplezier", aldus Stephan van der Wel, (commercieel manager Plegt-Vos).

Het thema 'Dicht bij huis' verwijst naar de geschiedenis van de locatie, een zijstraat van de Meester H. Scheepstrastraat en de Jan Ligthartstraat. 'Dicht bij Huis' is namelijk een kinderboek van Hindericus Scheepstra en Jan Ligthart. Scheepstra is bekend van onder meer Ot en Sien. Meer informatie: www.dichtbijhuisroden.nl

Wethouder Kosters reikte de toekomstige bewoners een bloemengieter uit, om de tuin straks te kunnen besrprenkelen. De eerste gieter was echter voor projectleider Stefan Lap, die Noordenveld als werkgever gaat verruilen voor  de gemeente Assen. (Foto's Germ Geersing.)