Geschilderd leven in K38

RODEN - De opening van de expositie ‘Geschilderd leven’ is zaterdag 26 mei om 16.00 uur in kunstencentrum K38 door Rob van Duren, student van De Foudgumse school, de vakopleiding voor studenten beeldende kunst.

Er is muziek van Evert van Loon, sopraan saxofoon en Mona Moog, harp. Schilders uit Noord-Nederland zijn in 2013 aan dezelfde opleiding begonnen. Ze hadden een sterke klik zodat al snel het idee voor een collectief ontstond. Hun werk is vaak vrolijk of speels maar ook altijd heel serieus want allen beschouwen het schilderen als een reflectie op het leven, op wat je ervaart en in ieder geval op wat je ziet. Dat is wat hen bindt.

Voor de rest heeft een ieder zijn eigen werkwijze en invalshoek waarmee dit Geschilderd Leven een heel gevarieërde en afwisselende expositie is geworden.

De volgende schilders maken deel uit van Noord9: Aukje de Haan, Bert Dekker, Hinke Veenstra, Jan Anne van der Laan, Joke M. Wieringa, Sjoerd Jousma en Wya Geerligs. De expositie is te bezichtigen in K38 van 25 mei t/m/ 17 juni. Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree 2 euro tot 18 jaar gratis. Meer info: www.kunstencentrumk38.nl