Tweede Noord Drentse Dorpenomloop

Roden - De tweede editie van de Noord Drentse Dorpenomloop - georganiseerd door de Stichting Ondersteuning Wielersport Assen - is zaterdag 26 mei.

De tweede editie van de Noord Drentse Dorpenomloop - georganiseerd door de Stichting Ondersteuning Wielersport Assen - is zaterdag 26 mei.

Deze stichting organiseert ook de European Junior Cycling Tour Assen, in wielerland bekend als de Jeugdtour Assen. Deze internationale wedstrijd voor de jeugd van 8-18 jaar wordt in 2018 voor de 54e keer georganiseerd.

De Noord Drentse Dorpenomloop wordt zaterdag 26 mei verreden De omloop is opgezet omdat meerdere keren de organisatie van de ”Omloop door het Land van Bartje’’ niet gelukte deze wedstrijd te laten verrijden.

Om voor de doelgroep toch een wedstrijd te houden binnen de SOW  is besloten om een wedstrijd te organiseren, daarbij de ruimte latend aan
de zusterorganisatie, om hun specifieke wedstrijd te behouden. Er is in 2018 gekozen voor twee categorieën, Nieuwelingen en Junioren.

Een wedstrijd voor de combinatie Nieuwelingen-meisjes en Junior- vrouwen was wel aangekondigd, maar vanwege te weinig aanmeldingen is besloten deze wedstrijd in 2018 niet te verrijden.


Alle wedstrijden starten in Gieten en de finish is in Assen. Er is bewust niet gekozen voor de Drentse keienstroken, er zijn genoeg andere  scherprechters in de gemeenten van doorkomst, zoals smalle wegen, het draai- en keerwerk en de stukken door het open veld. Op de Junioren ligt een strook onverhard wegdek van ruim 2 km te wachten tussen Peest
en Zeijerveld. Het betreft een van de stroken bedekt met grove gravel bekend uit de ”Slag om Norg’’.

De parkoersen hebben een lengte van ongeveer 73 respectievelijk 112 km. Deelnemers aan deze Dorpenomloop komen uit het hele land en de
verwachting is dat nagenoeg alle Nederlandse toppers in hun categorie aan de start zullen verschijnen. De finish is aan De Stadsbroek in Assen.