Roden van toen ontdekken met het Scheepstra Kabinet

Roden - Roden heeft een prachtig historisch centrum rond de Brink. Met onder meer de oude Scheepstraschool, de Catherinakerk, de Winsinghhof en de Havezate Mensinge.

Roden heeft een prachtig historisch centrum rond de Brink. Met onder meer de oude Scheepstraschool, de Catherinakerk, de Winsinghhof en de Havezate Mensinge.


Het Scheepstra Kabinet neemt belangstellenden dit jaar weer mee naar het Roden van toen. Tijdens een wandeling leidt een juf van vroeger u door het verleden. De verhalen die ze vertelt gaan over de gebouwen en huizen rond de kerk van Roden. En de vroegere bewoners komen ook aan bod. Mensen als dokter Pieters en de bewoners van de Havezate Mensinge.

Ook komen we verschillende beelden en kunstwerken tegen op de route zoals het beeld van Ot en Sien, Hindericus Scheepstra en het Vasalis  monument. Op elke eerste zaterdag van de maanden juni, juli, augustus, september en oktober vertrekt een juf om 14.00 uur vanaf het Scheepstra Kabinet. Volwassenen betalen 6 euro en kinderen (onder begeleiding) zijn gratis. Voor hen zijn er tevens creatieve activiteiten. Zij mogen de route meelopen maar ook onder begeleiding bij het kabinet blijven spelen.

Film

De kosten zijn inclusief wandeling met een gids, 2 kopjes koffie/thee/ranja met iets lekkers. Ook kunt u de oude Scheepstraschool en het Scheepstra Kabinet bezichtigen. Het Scheepstra Kabinet beleeft op dit moment een bijzonder jaar! In de eerste plaats vanwege de tentoonstelling Hindericus Scheepstra schepper van Ot en Sien, met boeiend materiaal dat op deze wijze nog niet eerder was te zien.

In de tweede plaats vanwege het tot stand komen van een  filmdocumentaire over Scheepstra waarin hoogtepunten van zijn leven en zijn werk zijn samengevat. De documentaire was met Pinksteren al te zien op RTVDrenthe en draait tijdens de openingstijden in het Scheepstra Kabinet. Om met de juf op pad te gaan, is opgeven mogelijk voor 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september of 6 oktober via 0594-512193 / 06-46791410 of info@scheepstrakabinet.nl. ‘Met de juf op pad’ is ook als groep te boeken buiten deze dagen om.