Glasvezel Noord de boer op in Altena

Altena - Voor de vijfde keer werd in Altena zondag de Lentefair gehouden. Coöperatie Glasvezel Noord was uitgenodigd door de werkgroep 'Glasvezel het ALTENAtief' om samen met de andere standhouders hun “waar aan te prijzen”.

Voor de vijfde keer werd in Altena zondag de Lentefair gehouden. Coöperatie Glasvezel Noord was uitgenodigd door de werkgroep 'Glasvezel het ALTENAtief' om samen met de andere standhouders hun “waar aan te prijzen”.

Gemeentebelangen Noordenveld kwam de vrijwilligers in de stand  ondersteunen. Ook Gemeentebelangen ziet graag dat alle dorpen en buitengebieden in hun gemeente worden voorzien van glasvezel. De aanloop en de interesse onder de bezoekers was buitengewoon en dat belooft weer een groei in de aantallen afgesloten abonnees in Altena.

Eerste aanleg

Na jaren van hard werken door de vele vrijwilligers en de coöperatie nadert het eerste aanleg project van het snelle internet zijn voltooiing. Medio juli zijn ongeveer 1100 abonnees aangesloten. Coöperatie Glasvezel Noord heeft de ambitie om een tweede project op te starten en ook daar snel internet te realiseren. Dorpen zoals Altena, Zeijen, Donderen, Veenhuizen, Roderesch, Alteveer, Steenbergen, Nieuw Roden, Nietap en Terheijl zijn druk doende om abonnementen te werven.

De barometer stand van alle genoemde dorpen staat nu op 40% en om de
aanleg en exploitatie financieel mogelijk te maken moet tenminste 65% van de woningen in deze dorpen zijn aangemeld bij een van dep roviders. Uiterlijk deze zomer 2018 besluit Coöperatie Glasvezel Noord of dit tweede project haalbaar is. De inwoners in deze gebieden moeten NU laten zien dat ze geïnteresseerd zijn en dat ze graag glasvezel in de woning willen.

De gemeenten Noordenveld en Tynaarlo en provincie Drenthe ondersteunen de ambities van de coöperatie en zien ook graag dat deze gebieden worden voorzien van glasvezel.