Nieuw-Roden VR1 mist titel

NIEUW-RODEN Op de laatste zaterdag in de maand mei stond de laatste wedstrijd op het programma voor het eerste vrouwenteam van Nieuw-Roden.

Onder tropische omstandigheden mochten de dames in het blauw aantreden tegen de eerste keus van de vrouwenselectie van Asser Boys. Alhoewel Asser Boys een laagvlieger is in deze tweede klasse, verloor Nieuw-Roden met op z’n zachtst gezegd vreemde omstandigheden de uitwedstrijd met een warrig allesbepalende scheidsrechter. Voor aanvang van de wedstrijd had Nieuw-Roden nog steeds kans op het kampioenschap, als de vrouwen van Winsum punten zouden laten liggen in de uitwedstrijd tegen Groen Geel en Nieuw Roden ruim wint van Asser Boys, was kampioenschap en promotie naar de eerste klasse een feit.

De eerste vijf minuten leek het inderdaad nog op een wedstrijd, wellicht kwam dat 0 stand zolang op het scorebord bleef staan. Daarna ging het snel in de 6de minuut een flitsende combinatie van Renee Huizinga op Amber Bandringa, de eerst genoemde kreeg de bal met een vloeiende beweging perfect in de loop terug. Van dichtbij was de keepster van Asser Boys kansloos, Renee scoorde gemakkelijk de openingstreffer. Direct een minuut later in de 7de minuut vond Nikki Bosman Martine Kooiker op de rand van het zestien meter gebied, het gerichte schot liet wederom de keepster van Asser Boys kansloos voor een 2 - 0 stand op het scorebord. De zwaar mopperende keepster voelde zich terecht in de steek gelaten door een onthutsend zwakke verdediging.

Klasse verschil

Het was al snel duidelijk dat het klasse verschil op het veld zo groot is, dat je haast wel mee moet joelen met de dames uit Assen. Het niveau verschil tussen Nieuw-Roden was niet een klasse maar zeker wel twee klassen. Na één van de verschillende drink pauzes is het in de 18de minuut de oprukkende aanvoerdster Grytsje van den Berg die de bal terug legde op de inkomende Amber Bandringa. De 3 - 0 was dan ook een logisch gevolg van het perfect aanspelen van de ‘Bomber’ van Nieuw-Roden.

Ondanks de warme omstandigheden bleef Nieuw-Roden gewoon doorgaan met effectief en dodelijk combinatievoetbal. In de 21ste minuut vond Renee vanaf het middenveld Grytsje in de punt van de aanval, het droge schot vloog voorbij de geplaagde keepster van Asser Boys voor een 4 - 0 voorsprong. Nieuw-Roden speelde met Asser Boys als een kat met een muis. De voortreffelijk spelende ‘juf Grytsje kwam over rechts van het middenveld weer in het strafschopgebied van Asser Boys. Ze legde de bal af op de inkomende Martine, een verdedigster van Asser Boys deed met een sliding een uiterste poging om de bal te onderscheppen. De bal kwam hiermee perfect weer terug voor de voeten van Grytsje, Grytsje accepteerde dit cadeautje met alle liefde. Met de haar kenmerkende lach op het gezicht scoorde ze de 5 - 0.

Boog

Toen was het in de 30ste minuut de beurt weer aan Renee Huizinga, Renee kwam met haar fabelachtige snelheid aan in het vijf meter gebied. Met twee snel op elkaar volgende kapbewegingen was ze de verdediging simpel kwijt: 6 - 0. De 7 - 0 kwam ook voor rekening van Renee, die zich ontwikkelde als een ware plaag. Vlak voor rust nam Nikki een hoekschop nemen en gaf de bal een indraaiend effect mee, de wind stond perfect om de boog nog meer te versterken. De bal vloog zomaar voorbij de verdedigster die bij de eerste paal stond en de daarachter staande keepster voor een 8 - 0 ruststand.

In de tweede helft nam Nieuw Roden logischerwijs wat gas terug. Pas in de 61ste minuut kwam er weer beweging op het scorebord. Renee nam vanaf rechts een hoekschop, de bal kwam voor de voeten van Amber van der Donk die Renee bediende. Het diagonale schot vloog over de keepster van Asser Boys in de verre kruising: 9 - 0. Twee minuten later een doelpunt via Grytsje, die haar rugnummer op het scorebord zet voor de 10 - 0. In de laatste vijf minuten was het tijd voor wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Martine kwam over rechts na goed doorzetten voorbij twee verdedigsters, oog in oog met de laatste verdedigster bij de eerste paal en de daarachter staande keepster stift ze de bal hoog over de verbouwereerde speelsters van Asser Boys naar de bij de tweede paal vrijstaande Grytsje. Met dit fraai uitgespeelde doelpunt kwam daarmee de 11 - 0 eindstand op het scorebord.

Groen Geel

Door de 0 - 1 winst uit bij Groen Geel is het damesteam van Winsum kampioen geworden in de tweede klasse. Ondanks de grote winst voor Nieuw-Roden is het op de tweede plaats geëindigd, geen slechte prestatie, maar als je zo dicht bij het kampioenschap bent dan is de teleurstelling natuurlijk wel groot. Wat nu rest is het spelen van de nacompetitie voor promotie naar eerste klasse.

Zaterdag 2 juni speelt Nieuw-Roden om 12.30 uur de eerste thuiswedstrijd tegen HZVV.