Druppel wijst de weg

Roden - RODEN Het ontwerp van Inge Weima uit Groningen is door de werkgroep voor nieuwe bewegwijzering in Roden gekozen voor verdere uitwerking van de plannen.

RODEN Het ontwerp van Inge Weima uit Groningen is door de werkgroep voor nieuwe bewegwijzering in Roden gekozen voor verdere uitwerking van de plannen.

“Ik zag dat de gemeente iemand zocht voor dit project. Ik heb vormgeving gestudeerd waar design in zat en ook landschapsarchitectuur waar onder meer vormgeving van de openbare ruimte en bewegwijzering aan de orde kwam.” Inge haar ontwerp werd uitgekozen omdat deze het meest tegemoet kwam aan de gestelde criteria, waaronder dat het herkenbaar en duidelijk moest zijn. “Ik was wel verrast dat mijn ontwerp is gekozen, ik
merkte al wel dat er enthousiast op werd gereageerd”, geeft Inge aan. “Het is mooi dat ik het in praktijk kan brengen.”


“Ik ben eerst op zoek gegaan naar welke locaties en partijen allemaal meededen en keek op google maps waar alles zat. Toen zag ik al die kleine druppeltjes om aan te geven waar de locaties zijn. Het is zo duidelijk en herkenbaar hoe ze dat hebben gedaan en bedacht me, dat is ook de  opdracht. Zodoende heb ik die vorm genomen als basis om een nieuw ontwerp te gaan maken. Het is duidelijk, kleurrijk en er zitten abstracte vormen in.”

Eerste keer

Inge is een paar dagen met het idee bezig geweest en heeft ook illustraties en tekeningen erbij gemaakt. “De verdere uitwerking moet nog komen.” Het is de bedoeling dat in oktober dit jaar het definitieve ontwerp te presenteren Voor haar is het de eerste keer dat ze als vormgever een opdracht voor de openbare ruimte doet. ‘Ik ben een jaar geleden begonnen als zelfstandig vormgever en illustrator.” 

Inge komt regelmatig in Roden, met name het Mensingerbos. Ze zal de volgende keer dat ze  in Roden is samen met de rest van de werkgroep alles precies in beeld brengen. “Ik heb de mensen al gesproken met wie ik het project ga doen.” De werkgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van Zakenkring Roden, K38, Culturele Kring Roden, de Cultuurcoach, de projectleider centrumontwikkeling en ambtenaar recreatie en ambtenaar cultuur.
“We moeten onder andere nog bespreken welk gebied we gaan gebruiken en ook praktische informatie zoals welke tekst en info erbij komt te staan, waar de bewegwijzering komt en de route. .

Elke bezienswaardigheid krijgt een eigen kleur, welke dat wordt moeten we nog even kijken. Vanaf nu gaan we nog veel overleggen dus. Het basisconcept zal hetzelfde blijven, misschien moeten alleen nog wat puntjes op de i zetten.

Cindy Houwen