Dubbel aantal leerlingen op De Hoeksteen

RODEN - Even leek het vrijdag of het aantal leerlingen van CBS De Hoeksteen was verdubbeld. De school had het schoolproject het thema Kunst meegegeven. Iets wat De Hoeksteen in de kern al omarmt.

De ouders liepen vrijdag – op uitnodiging – rond en troffen daar bijvoorbeeld twaalf portretten van Rembrandt van Rijn aan maar dan met gezichten die verdacht veel leken op een aantal leerlingen. Ook waren er foto’s van kinderen die een bekende pose nadeden. En overal waar je keek werd je aangekeken door blije zelfportretten, geschilderd, getekend en geschetst. Ze waren soms niet van het echt te onderscheiden.

Klokken

Maar er was meer. Er is 1 klas die nooit meer te laat uit is, want daar lag een enorme hoeveelheid klokken van Dali. En tot ieders verbazing was er ook een nieuw werk van Vincent van Gogh te bewonderen. De kleuters hadden met stipjes en streepjes een pyjama gemaakt voor Vincent.

Het ultieme stuk bevond zich op het schoolplein. De meesters en juffen beeldden “Het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci uit. Kortom: het was uit de Kunst! (Foto's Geerke Heijs.)