AED geplaatst bij Dörpshuus Nij-Roon

NIEUW-RODEN - In een oproep van de Nederlandse Hartstichting tijdens een uitzending op NPO radio 2 waarin aangegeven werd dat veel AED’s in gebouwen hangen.

Daarmee zijn ze buiten vaste uren onbereikbaar voor de hulpverleners gaf dit stof tot nadenken. Het bestuur van Stichting Dörpshuis NijRoon heeft hier op ingespeeld en een AED kast aangeschaft bij Medizon. Ook Buurtzorg en Dorpsbelangen Nieuw-Roden hebben een bijdrage gedaan.

De AED kast heeft een unieke code en is aangemeld bij hartslagnu.nl. Ingeval van nood situatie krijgen hulpverleners die hierbij aangesloten zijn een sms met de locatie AED kast, code en locatie noodsituatie. Uiteraard zijn ook de vrijwilligers, gebruikersgroepen en de buurt geïnformeerd.

Dinsdagavond heeft de groep een voorlichtingsavond gehad over BHV en AED van het BOKD, René en Jeannet. Het was bijzonder interessant, een aanzet tot beter nadenken over veiligheid in en rond het dorpshuis en de eigen omgeving. De volgende stap is een gerichte cursus BHV en gebruik AED voor een aantal vrijwilligers.