Hitte teistert renners in Dorpenomloop

Norg - De tweede Noord-Drentse Dorpenomloop werd weggeschoten door wethouder Bas Luinge  van gemeente Aa en Hunze met 125 Junioren aan de start in Gieten.

De tweede Noord-Drentse Dorpenomloop werd weggeschoten door wethouder Bas Luinge  van gemeente Aa en Hunze met 125 Junioren aan de start in Gieten.

Het was al snel raak In de neutralisatie:  klapbanden door de hitte. Na de neutralisatie was het al gelijk duwen en trekken om naar voren te komen, waardoor vele valpartijen ontstonden.

Al snel ontstond er een kleine kopgroep maar die hield het niet lang vol. Er ontstonden grote valpartij waarbij ambulancepersoneel, de rondearts, en politie hulp moesten verlenen. De voorzitter van de jury moest de koers stilleggen. Zonder medicalteam en politie mag de koers namelijk niet worden voorgezet. De koers is ruim 15 minuten stilgelegd.

Kopgroepjes

Bij de hervatting werd geneutraliseerd en kon de koers weer beginnen. Er waren vele aanzetten tot kopgroepjes maar alle renners werden weer teruggehaald. Richting Bunne en de Winde moest er weer gesprint worden voor de gemeente Noordenveld-trui, die uiteindelijk gewonnen werd door Rick Pluimers van AWV de Zwaluwen 1 .

Al snel werd na de sprint een kopgroep gevormd door drie sterke renners. Bij Ubbena sloten er nog zeven renners aan bij de kopgroep waardoor het toch onrustig werd . Bij Anreep ging het hard van leer richting de Wielerbaan in Assen. Het werd onrustig in de kopgroep,  bij Diepstroeten probeerde Rick Pluimers weg te springen, maar zonder resultaat .

Sprint

In de laatste kilometer richting de Wielerbaan in Assen bleek dat Rick Pluimers de sterkte was en sprintte zijn clubgenoot  Ian Spenkelink van AWV Zwaluwen 2 er renners af.  Een prachtige winnaar van de Junioren klassieker en dito winnaar van de gemeente  Noordenveld Sprinterstrui.  De renners werden gehuldigd  door twee Junior-wielrensters,  Berit Huiting en Iris Schultinge. (Eigen foto's.)