Roder boekenmarkt deelt flink geldbedrag uit

RODEN - De penningmeester van de Stichting Roder Boekenmarkt, Hans de Rooij, had woensdag de eer en het genoegen om aan hun goede doelen een fantastisch geldbedrag van 22.000 euro uit te delen.

Na aftrek van de gemaakte kosten en een controle van de kascommissie kon er naar beide goede doelen, 11.000 euro worden uitgekeerd. De ruim honderd vrijwilligers van de boekenmarkt hebben hier vorig jaar oktober tot en met begin januari hard voor gewerkt.

De werkgroepen Ghana en Tsjernobyl zijn er geweldig blij mee. Dankzij de boekenmarkt kunnen beide werkgroepen voortbestaan. “We zijn al druk bezig te onderzoeken, hoe we het geld het beste kunnen besteden, zodat het zoveel mogelijk resultaat op zal leveren” vertelt Elly Pries, voorzitter van de Ghana groep. De Ghana groep is op drie werkgebieden actief in het Noordoosten van Ghana, in Bongo, Sumbrungu en Nangodi, “we kijken per gebied wat er speelt”; vertelt Elly.

De werkgroep Tsjernobyl gebruikt het volledige bedrag voor de aansterkvakantie van de Wit-Russische kinderen, die deze week weer in Roden, Leek en omstreken zijn neergestreken. “Er zijn dit jaar 29 kinderen gekomen en met de 11.000 euro komen we een heel eind om de busreis, en de uitstapjes te betalen”; vertelt Jack Hesseling, voorzitter van de werkgroep Tsjernobyl.