Nieuw-Roden Vr 1 wint in doelpuntenfestijn

Nieuw-Roden - Nieuw-Roden VR1 heeft zaterdag in een doelpuntenfestijn HZVV VR1 Hoogeveen verslagen.

Nieuw-Roden VR1 heeft zaterdag in een doelpuntenfestijn HZVV VR1 Hoogeveen verslagen.

Naar aanleiding van het verlies van club icoon Maks Uilenberg speelden de vrouwen van Nieuw-Roden met een rouwband. De wedstrijd werd  opgedragen aan Maks, een Nieuw-Roden clubman in hart en nieren.  Om 12:30 uur werd een minuut lang door beide teams en het publiek indrukwekkend geapplaudisseerd.

Nieuw-Roden begon goed, al in de vierde minuut testte Renee Huizinga de constructie van het doel van HZVV. HZVV had het in de beginfase niet gemakkelijk tegen de snelle aanvallen van Nieuw-Roden. Maar HZVV kreeg in de 10de minuut een corner, een verdedigster werkte.de bal in het uiterste hoekje langs de kansloze keepster Anique Hoogeveen.

Vrije trap

Nieuw-Roden was niet onder de indruk. In de 11de minuut kwam Nikki Bosman gevaarlijk door in de as van het veld, zonder pardon werd ze  echter tegen het gras gewerkt. De scheidsrechter legde de bal op de 16 meter lijn. Renee krulde de bal over de muur, maar ook rakelings over de lat. In de 15de minuut passeerde Renee haar tegenstander en gaf perfect voor op Amber Bandringa, die met een droge uithaal het net liet bollen: 1 - 1.

In de 24ste minuut ging Renee op herhaling over links, maar de voorzet kwam net achter Amber. Toch harkte ze de bal binnen:  2 - 1.Een minuut later een voorzet van Martine, verrassend miste een verdedigster van HZVV de bal... maar zo ook Renee die bij de tweede paal stond.

In de 32ste minuut bediende ze Amber die ook nu gewoon weer de trekker overhaalde: 3 - 1 en een mooie hattrick. HZVV leek rijp voor de slacht, maar in de 42ste minuut kwam HZVV goed uit over links, de verdediging van Nieuw-Roden werd op snelheid verslagen. De linkerspits van HZVV trof doel. Met de 3 - 2 ruststand op het scorebord was de wedstrijd nog niet gespeeld.

Tweede helft

In de tweede helft drong HZVV de thuisclub terug op de eigen helft. Die leek naar lucht te happen, nu een ontketend HZVV overal op het veld
de duels leek te winnen. Met het nodige kunst en vliegwerk wisten de blauwwitten het doel schoon te houden. Sterker nog in de 69ste minuut
ontsnapte Amber Bandringa vanaf de eigen helft, met een viertal verdedigsters in haar nek scoort ze vanaf een meter of zestien de veilig lijkende 4 -2.

Gelijkmaker

Na dit doelpunt, waren er kansen over en weer. Na een snelle aanval over links scoorde HZVV (4 - 3) en in de 87ste minuut een slippertje met gevolgen in de verdediging van Nieuw-Roden. HZVV scoorde simpel de gelijkmaker.

De spanning was te snijden, het leek een verlenging te gaan worden. Coach Wiebe Kooiker had daar geen trek in en stuurde zijn vrouwen naar voren. Na een tweede hoekschop rij kreeg Martine Kooiker haar hoofd tegen de bal: 5-4. De ontlading was enorm.

Woensdag is de volgende ronde van de nacompetitie tegen VIOD VR2. VIOD had met 3 - 0 gewonnen van Groen Geel VR1.