Waterpret tijdens wandelvierdaagse

RODEN - Na het vertraagde startschot voor de Avondwandelvierdaagse Roden door wethouder Jeroen Westendorp voerde de route de deelnemers via het Mensingebos richting Sterrenbos.

De woensdagroute bracht de deelnemers richting Roderesch. De gemeente Noordenveld is JOGG-gemeente (Jongeren op gezond gewicht). Iedere 500 meter is informatie verstrekt over de hoeveelheid verbruikte calorieën.

De gehele week heeft de inmiddels beruchte code oranje de organisatie achter de schermen bezig gehouden. Donderdag heeft de organisatie vanwege de weersverwachting de prachtige ‘walktrue route’ door het dorp zelfs afgelast. Gezien de hoeveelheid water die hier en daar naar beneden kwam, een terechte beslissing.

Vrijdag was er voor de 1274 ingeschreven deelnemers een feestelijke en natte binnenkomst onder begeleiding van dweilorkest De Woudkapel en als vanouds een waterdouche door de brandweer.

Dansclinic

Na ontvangst van de welverdiende medaille hebben vele deelnemers nog deelgenomen aan de door Fitnescentrum Roden verzorgde dansclinic of hebben ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Donar mascotte Thunder te omarmen.

De helft van de deelnemers dit jaar was 12 jaar of jonger, de oudste deelnemer was 86 jaar oud, de jongste 2 jaar. In totaal waren er ruim 1000 deelnemers bij de 5 kilometer. Meer dan 300 deelnemers namen dit jaar voor de eerste keer deel aan de Avond4daagse. Er was één deelnemer die voor de 36e keer aan een avond4daagse deelnam.

De Avond4daagse 2019 zal - ijs en weder dienende - worden gehouden van 14 t/m 17 juni. (Foto’s Organisatie Avond4daagse Roden.)