Bikepark Roden woensdag officieel geopend

RODEN - De opening van het gerealiseerde Bikepark in Roden is woensdag 13 juni. Het Bikepark ligt naast BikeLife (Kanaalstraat 66).

‘In de periode 2017-2020 de gemeente Noordenveld laten groeien tot de fietsgemeente van Noord- Nederland’. Dat is de doelstelling van het programma ‘Kop van Drenthe op Fietse’. Het bikepark behoort tot één van de initiatieven in dit programma.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de aanleg van het bikepark aan de Kanaalstraat Roden. Ondanks de lastige kleigrond kon toch een prachtig uitdagend parcours van ongeveer 1 kilometer lengte op het terrein aangelegd worden. Met behulp van een grote groep vrijwilligers werd de ruwe baan voorzien van drie bruggen over de natste gedeeltes en werd het oppervlak van de baan geharkt en verder geëgaliseerd.

Pumptrack

Naast de baan is een zogeheten pumptrack gerealiseerd. Op deze baan is het de bedoeling om zonder te trappen rondjes te blijven rijden. Een pittige technische uitdaging! Als laatste onderdeel is een viertal zogeheten rock gardens (letterlijk: rotstuinen) gerealiseerd. Wat nu nog moet gebeuren is de baan verder inrijden zodat de hobbels en ongelijkheden zoveel mogelijk glad gereden worden. Wat in elk geval nu al is gelukt is de aanleg van verschillende kikkerpoelen en het hergebruik van wilgenopschot op het terrein. Hierdoor krijgen kikkers en salamanders de kans op een goede (groene) leefomgeving.

Dat het bikepark kinderen aanspreekt bleek al wel de afgelopen weken, want in de vakantie en op avonden wisten al veel kinderen het bikepark te vinden. Quote van een van de aanwezigen: “Dit is echt veel leuker dan thuis achter mijn computer zitten gamen!”. Het park is een initiatief van Stichting MoRoNeNo met steun van vele vrijwilligers, gemeente Noordenveld, de ondernemers rondom Cycling Valley en de Provincie Drenthe.