Prachtig paardenspektakel

PEIZE - Peize kan terugzien op een bijzonder weekend. Na de eerste taptoe, zaterdag, was er het paardenfestijn op het evenemententerrein aan de Brinkweg.

De zeventiende editie van het evenement trok flink bekijks, tot genoegen van het organiserende Volksvermaken Peize. Het mooie, maar niet te warme weer was daar ongetwijfeld debet aan. De toeschouwers kregen een gevarieerd schouwspel te zien met een hoofdrol voor het paard. Of andere dieren...

Nieuw was een roofvogeldemonstratie, georganiseerd door valkenier Ruud Sanders die ook een flinke oehoe bij zich had. Op paardengebied was er de is de Barrel Race, cowboys reden zo hard mogelijk om olievaten heen. Deze typisch Amerikaanse show werd gegeven door Jan Dolfing en manege Biesum uit Delfzijl.

Collie

Kinderen werden nauw betrokken bij de Paardenshow. Zoals met het schapendrijven met een bordercollie door Mike van der Most. Voor kinderen was er ook ponyrijden en een speciale knuffelhoek, waar allerlei kleindieren geknuffeld werden. Net als vorig jaar was er een ‘Trickriding’- show van Jos Clemens.

Rode draad waren de tuigpaarden uit de ereklasse Regio Noord, waaronder ook dames en 2-spannen. De tuigpaarden worden gejureerd door Anne Douwes, Jan van der Veen en Harrie de Jong. Er er was een dressuurclinic, verzorgd door Laura Zwart. Bijzonder dit jaar is een speciaal ‘112-plein met de brandweer van Peize, de politie met een surveillancewagen en de EHBO liet ook kinderen reanimeren. Op bijgaande foto’s van Germ Geersing een impressie.