Prachtige fietstocht in Norger partnergemeente Sögel

NORG - Na de fietstocht in 2017 in Norg, werd het comité Norg-Sögel uitgenodigd om in 2018 te komen fietsen in Sögel. Bart Talens blikt terug...

Zaterdag was het zover. Met 22 fietsers zijn we ’s ochtends om kwart over acht, in de regen, richting Sögel vertrokken. In vergelijking met de fietstocht van 2016 waren de vooruitzichten gelukkig veel beter. Toen hebben we de hele dag regen gehad en nu leek het er op dat we een mooie dag om de fietsen hadden uitgekozen. Hier aangekomen werden we in het Heimathaus ontvangen met een ontbijt. Nadat een fiets was uitgezocht zijn we onder zeer goede weersomstandigheden via de prachtige omgeving richting Börger vertrokken.

Bij het Heimathaus van Börger werden we getrakteerd op een verfrissing. Gezien de weersomstandigheden was het drinken zeer welkom. Via diverse kleine pittoreske plaatsjes werd verder gefietst. Onderweg werd nog een aantal keren halt gehouden om de benen te strekken en te genieten van de omgeving. Bij een klein vliegveld hebben we het opstijgen en landen van een zweefvliegtuig bekeken. In de middag kwamen we aan bij een restaurant in de buurt van Surwold waar onder de bomen genoten werd van koffie met “kuchen”.

Heuvelachtig

Na deze welkome onderbreking zijn we via de prachtige heuvelachtige omgeving verder gefietst. richting Sögel. In Werpeloh aangekomen werden alle deelnemers getrakteerd op een gezamenlijke maaltijd bestaande uit een lopend buffet met heerlijke gerechten. Aan het eind van het eten werd afscheid genomen en vertrokken we richting Sögel om de fietsen weer af te leveren bij het Heimathaus.

Ondanks de hoge temperatuur en luchtvochtigheid hebben we gelukkig geen noemenswaardige problemen ondervonden tijdens de fietstocht. Na aankomst bij het Heimathaus zijn we rond half acht weer vertrokken richting Sögel. Alle deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde fietstocht. Volgend jaar komen de Sögelers naar Norg.