Van Peize naar Pizzaland

ARCEVIA - Het is onderhand juni en het campingleven komt langzamerhand weer op gang.

In tegenstelling tot ons eerste seizoen, 2017, zijn er dit jaar meer mensen die ons weten te vinden die niet hebben gereserveerd. Daaronder bevinden zich ook meerdere duitse stellen dan voorheen. Leuk. En bijna allemaal blijven ze iets langer dan ze van plan waren. Dat doet ons best wel goed natuurlijk. Dit voorjaar is niet zoals die van vorig jaar. Het is wisselvalliger en minder heet. Mooie zonnige dagen worden afgewisseld met onweersbuien waarbij het behoorlijk kan plenzen.

Zoals in april gemeld hebben we op de schuur een nieuw dak laten maken. Bij één van de plensbuien kwam ik daarna in de schuur en wat bleek? De hele vloer stond blank. Hoezo nieuw dak? Wat blijkt nu? Aan de achterzijde van de schuur zit geen dakgoot, en bij dit soort buien loopt het water door een deur achter in de schuur gewoon naar binnen. Een drempel van één steen dikte bleek de uitkomst.

Zwembad

Ons zwembad had in april nadat het onder het winterkleed vandaan was gekomen een temperatuur van 18 graden. Bij het schrijven van dit stuk is het al weer 25 graden en zwemmen de gasten al weer tot volle tevredenheid hun baantjes. We zijn elke morgen toch wel drie kwartier tot een uur bezig om alles schoon te maken en de balans op orde te houden.

Wat ook veel werk met zich meebrengt is alles wat hier groeit en bloeit. Door de regelmatige buien en warme temperaturen schiet alles letterlijk de grond uit. Het gras moet echt elke week worden gemaaid. Daar zijn we dan wel een hele dag mee bezig. Ook onze grote ‘vrienden’ de bramen rukken weer overal op. Rigoureus snoeien, maaien of vermorzelen is het credo. En toch komen ze iedere keer weer.

Lavendelveld

Waar nog meer werk in zit is ons lavendelveld. Daar groeit een soort klimplant in, die als je hem niet beteugeld alles overwoekerd. Dit moet allemaal met de hand er uit worden getrokken, want aan bestrijdingsmiddelen doen we niet. Alles 100% biologisch uiteraard. We hopen dit jaar dan ook een hogere opbrengst aan lavendelolie te hebben dan vorig jaar. Dit is in september weer door ons te leveren wanneer we weer een Rodermarkt willen meemaken en dus naar Nederland komen.

Op 17 mei kwam de Giro d’Italia door Marotta. Deze badplaats ligt een half uurtje rijden bij ons vandaan. En och, je moet er ook eens uit. We zijn die dag naar dit stadje gereden en hadden stoeltjes meegenomen. Bij een plaatselijke broodjeszaak hebben we die aan de kant van de weg opgesteld en het hele circus aan ons voorbij laten komen. Het is niet te vergelijken met de Tour de France, maar wel heel leuk eens mee te maken.

Ondertussen, het is nu begin juni, zijn er rond ons huis weer vele vuurvliegjes. Helaas krijg je ze niet op de foto, maar het is heel bijzonder om te zien. Op onze veranda hebben we een nest van de gekraagde roodstaart en één van een winterkoninkje. We zitten dus midden in de natuur.

U hoort weer van ons begin juli, ciao,